Hatay, Antakya, Defne, Samandağ, Arsuz Radyosu Dinle

LGS; iki Türkiye Birincisi Samandağ’dan…

LGS’de tüm soruları doğru bilerek 500 Puan kazanan 181 öğrenciden 2’si Hatay’dan…

Sonuçları açıklanan Liselere Giriş Sınavı (LGS) sonucunda, sorulan tüm soruları doğru bilerek 500 tam puan alan Türkiye genelindeki 181 öğrenciden 2’si, ilimiz Samandağ ilçesinden çıktı.

1,5 Milyon öğrencinin girdiği LGS-2020 sınavında, 500 tam puan ile Türkiye birinciliği elde eden 181 öğrenciden ikisi, Samandağ Mağaracık Ortaokulu öğrencisi Uğur Paşa ile Samandağ Atatürk Ortaokulu öğrencisi Bedia Deniz Doğru oldu.

Samandağlı yeteneklerden Uğur Paşa’nın doktor olan babası Mehmet Ali Paşa’nın oğlunun başarısı şöyle değerlendirdi:

“2018 yılında Antakya Sümerler Ortaokulu’ndan Samandağ Mağaracık Ortaokulu’na nakil yaptırırken, aile-arkadaş çevremizden çok tepki almıştık. Ama çağdaş, genç ve idealist öğretmenlerden oluşan öğretmen kadrosu, yüksek rekabetçi mantıkla ve iyi organizasyonla hareket eden okul yönetiminin başarıyı kaçınılmaz kılacağına inanıyordum. En önemli hususun, çalışmaktan ve çalışma ortamından keyif alan öğretmen kadrosu yanı sıra, öğretmenlerin tamamının arkadaş sıcaklığı ile okulu ve dersleri öğrencilere sevdirmesi olmuştur. Tüm süreç boyunca, öğretim bu mantıkla gidiyor ve başarı adına tüm okul yönetimi titizlikle süreci takip ediyorken, herhangi bir ek ders veya dershane ihtiyacı da olmamıştır.

Sınava hazırlık sürecinde, Samandağ’da bulunan Özel Anka Koleji, Özel Doğru Adım Koleji ve Özel Olimpiyat Kurs Merkezi’nce düzenlenen deneme sınavlarıyla, okul kazanımlarını test etme ve çalışmaları tekrar tekrar planlama fırsatı olmuştur.

Okulun öğretim disiplini, bizim aile olarak desteğimiz ve çocuğumuz Uğur’un sabır ve soğukkanlılığı, tüm çabaları, Türkiye birinciliği ile taçlandırmıştır. Bu başarıda emeği tartışılmaz olan, başta Mağaracık Ortaokulu Müdürü Ferhat Şahinoğulları olmak üzere, okulun idari amirlerine, tüm öğretmenlerine, destek personellerine ve emeği geçen herkese minnettarız, teşekkür ederiz.” Samandağ Atatürk Ortaokulu öğrencisi Bedia Deniz Doğru’nun da Türkiye’deki en yetenekli 181 LGS Adayı arasına girmesi ve tam puan alması, ilimiz Samandağ ilçesi eğitim dünyasında gururla ve sevinçle karşılandı.

Asya Gazetesi olarak her iki öğrenci kardeşimizi tebrik ederiz…