Hatay, Antakya, Defne, Samandağ, Arsuz Radyosu Dinle

CHP; ilk adayını açıkladı…

Cumhuriyet Halk Partisi(CHP)’nin PM sonrası Hatay’da açıkladığı ilk ilçe belediye başkan adayı Erzin oldu.

Kahramanmaraş merkezli depremlerde birçok ilçesi yerle bir olan Hatay’da, yıkılmayan binalarıyla gündem olan, imar yönetmeliğinden ve ruhsatsız yapılaşmaya taviz vermeyen yönetimiyle dikkat çeken Erzin Belediye Başkanı Ökkeş Elmasoğlu partisi tarafından yeniden aday gösterildi.

HBB ADAY ADAYLARI BEKLEYİŞTE

CHP Hatay’da Erzin Belediye Başkanı Ökkeş Elmasoğlu’ nun yeniden aday göstererek ödüllendirdi. CHP’nin Hatay’da diğer adaylarını önümüzdeki günlerde açıklaması bekleniyor. En büyük bekleyiş ise Hatay Büyükşehir Belediyesi’nde…

6 adayın olduğu Büyükşehir Belediyesi aday adayları arasında mevcut başkan Lütfü Savaş, eski milletvekili Serkan Topal, eski milletvekili Birol Ertem, Antakya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hikmet Çinçin, Hatay Barosu Başkanı Cihat Açıkalın ve HAS Turizm Yönetim Kurulu Üyesi Ayhan Kara bulunuyor.

ÖKKEŞ ELMASOĞLU KİMDİR?

1979 yılında Erzin’de doğan Ökkeş Elmasoğlu ilk, orta ve lise eğitimini Erzin’de tamamladıktan sonra 2002 yılında Marmara Üniversitesi, Hukuk Fakültesi’nden mezun oldu.

Avukatlık staj sonrasında vatani görevini tamamlayan Elmasoğlu deneyim kazanmak için bir süre İstanbul’da avukatlık yatıktan sonra, 2005 yılında doğduğu ve çok sevdiği memleketi Erzin’e dönerek mesleğine burada devam ettirme kararı aldı. 2005 yılından bu yana Erzin’de ikamet etmekte ve serbest avukatlık yapmaktadır. Bir süre Erzin Belediyesi’nin de avukatlığını üstlendi. Evli olup, iki kız çocuğu babasıdır.

Geçmiş dönemlerde Erzin Kent Konseyi Başkanlığı da yapan Elmasoğlu, halen Erzin ADD Yönetim Kurulu Üyesi olup, 3 dönem Hatay Barosu Denetim Kurulu Üyeliği’nde görev almıştır. İyi derecede İngilizce bilmektedir.

31 Mart 2019 Yerel seçimlerinde Cumhuriyet Halk Partisi’nden Belediye Başkan adayı olarak seçimlere katılarak, halkın büyük desteğiyle Belediye Başkanı seçilen Elmasoğlu, 31 Mart 2024 tarihinde yapılacak olan yerel seçimde yeniden aday gösterildi.

Mevcut Başkan ve CHP Erzin Başkan adayı Ökkeş Elmasoğlu konuya ilişkin sosyal medya hesaplarında yaptığı açıklamada şu ifadeler yer verdi…

“MYK, Ardından Parti Meclisi Kararımız İle Yeniden Erzin Belediye Başkanı Adayı Olarak Gösterilmenin, Doğduğum, Yaşadığım Yere Bir Beş Sene Daha Hizmet Edebilmek, Yarım Kalan İşlerimizi Tamamlamak Adına Belediye Başkanlığına Yeniden Aday Olarak Yeniden Layık Görülmenin Heyecanını Yaşıyorum.

Bu Heyecanı Hiçbir Zaman Şahsım Adına,Koltuk Uğruna Hissetmedim.Heyecanım Hep Hizmet Etmenin, Yaptıklarımızla Mutlu Olacak Olan Vatandaşlarımızın Mutluluğunu Görmek İçin Oldu.

Heyecanımız Yaşanılası Bir Erzin Yolunda Kalan İşlerimizi Tamamlayabilme Fırsatını Yakalamanın Heyecanı.

İnanıyorum ki Samimiyetimize İnanan ve Yaptıklarımızı Gören Tüm Erzinliler Bizlere Sahip Çıkacak ve Yarım Kalan ve Yapacağımız İşler İçin Bizlere Yeniden Yetki Verecektir.

Beni Bu Göreve Layık Gören Başta Genel Başkanımız Özgür Özel ve Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcımız Gökhan Zeybek Olmak Üzere MYK ve Parti Meclisi Üyelerimize,Desteğini Esirgemeyen,Bana İnanan Herkese Çok Teşekkür Ediyorum.İnşallah Onları Mahcup Etmeyeceğiz.

Netice Olarak Ben Aday Olarak Belirlensem de Bu Doğrultuda Partimizin Diğer Aday Adayları İle Birlikte El Ele Kol Kola Bu Seçim Süreci Yürüteceğimizi De Kamuoyunun Bilmesini İstiyorum.”