Hatay, Antakya, Defne, Samandağ, Arsuz Radyosu Dinle

Yayladığı kültür ve turizm kenti oluyor…

Hatay’ın 15 İlçesi’nden biri olan Yayladağı İlçesi, Yayladağı Belediye Başkanı Mehmet Yalçın ile kültür kenti olma yolunda hızla ilerliyor.

Yayladağı Belediye Başkanı Mehmet Yalçın, Devrent Tesisleri’nde Hataylı basın mensuplarıyla bir araya gelerek daha önce temeli atılarak devam eden hizmetler ile yeni yapılan hizmetlerini tanıttı.

Yayladağı Belediye Başkanı Mehmet Yalçın tarafından Devrent Tesisleri’nde gerçekleştirilen toplantıya Ak Parti Hatay Milletvekili Av. Sabahat Özgürsoy Çelik, Ak Parti Merkez İlçe Başkanı Av. Emrullah Gülen, Hatay Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Abdullah Temizyürek ve basın mensupları katılım gösterdi.

Yayladağı İlçesi’ni kültür ve turizm kenti yapmak için gerek genel yönetimler olarak, gerekse yerel yönetimler olarak ellerinden gelen tüm imkanları seferber edeceklerini söyleyen Yayladağı Belediye Başkanı Mehmet Yalçın, “Özellikle son dönemlerde tarımsal alanda rağbet duyulan çilek yetiştiriciliği ve kültür mantarı projesi ile ilçemiz büyük mesafeler kat etmiş durumdadır.

Yayladağı Belediyesi olarak tarımsal alanda büyük gelirler elde ederek, elde edilen gelirle projemizi daha da ileriye sürdürmeyi düşünüyoruz. Tarımsal alanda gelir elde etmenin yanı sıra istihdamı da yaratarak hem Türkmen misafirlerimize, hem de kendi insanımıza yardımcı olmaya çalışıyoruz.” dedi.

Yayladağı Belediyesi olarak birçok projelerinin olduğunu belirten BaşkanYalçın, İpekböcekçiliği geliştirilmesi için bin 500 adet 4 yaşında dut ağacı ekimi yaptıklarını ve Koz Evi yapımına başladıklarını, çilek soğutma tesisi ve kurutma tesisi inşaatına başladıklarını, kültür mantarı üretimini arttırmak için belediye olarak mantar seralarını kurduklarını, Karaköse Ortaokulu’na ek olarak STEM Bilişim Laboratuarı inşaatını üstlendiklerini, ulaşılabilir belediyecilik konusunda da WhatsApp İhbar Hattı’nı kurduklarını belirtti.

Toplantıya katılım göstererek hükümet tarafından desteklenen projeleri anlatan Ak Parti Hatay Milletvekili Av. Sabahat Özgürsoy Çelik ise “Hayalleri gerçekleştirmek için projelerimizi yapmaya devam ediyoruz. Bunlardan bir tanesi de teknotarım projesi idi. İçerisinde soğuk hava depoları, tır parkı, paketleme ve dağıtım, laboratuar, seracılık, organik ve doğal ürün pazarının bulunacağı teknotarım projesi şu anda yapım aşamasında ve inşaat çalışmaları devam ediyor.

Çalışmaların tamamlanmasının ardından hep birlikte bu projelerimizi paylaşmaya devam edeceğiz.” dedi.

Yayladağı Karamağara Koyları ile turizm konusunda ellerinden gelen her şeyi yapacaklarını belirten Çelik, “Yayladağı Belediye Başkanımız ile birlikte buranın tarihi hakkında araştırmalar yaptığımızda önemli bir yer olduğunu belirtmişti. Deniz turizmi konusunda uluslararası alanda bile önem arz ediyor.

Dalış turizmini canlandırarak belediyemiz tarafından Yayladağı Dalış Merkezi projesini hayata geçirdik. Yakın bir süreçte tamamlandıktan sonra hep birlikte hem arkeoloji açısından, hem de tarihi kalıntılar konusunda hep birlikte görme imkanına sahip olacağız.

Bu arada geçtiğimiz hafta içerisinde Hatay Valisi Rahmi Doğan ile birlikte bir ziyaret gerçekleştirdik. Kendisi de bu projenin Hatay ve Yayladağı için önemli olduğunu belirterek hayran kaldı. Gösterdiği hassasiyetten dolayı Hatay Valisi Rahmi Doğan’a ayrıca teşekkür ediyorum.” dedi.

Yayladağı Belediye Başkanı Mehmet Yalçın, Zipline Projesi’ni de kattığı devrent tesislerinde ağırladığı basın mensuplarına tek tek zipline ile karşıdan karşıya geçerek tanıtımını gerçekleştirdi. Devrent tesisleri içerisinde bulunan zipline ile karşıdan karşıya geçen gazeteciler projenin tek kelime ile mükemmel olduğunu, macerasever ve sporcular tarafından önemli bir rağbet göreceğini belirttiler.