Hatay, Antakya, Defne, Samandağ, Arsuz Radyosu Dinle

Mayıs Ayı İhracat Rakamları Açıklandı…

Ticaret Bakanı Mehmet Muş tarafından açıklanan rakamlara göre Hatay ili 2022 yılının ikinci en yüksek rakamını Mayıs ayında yaptı.Geride bıraktığımız Mart ayında 355 milyon 308 bin dolarlık ihracata imza atan Hatay ili, Mayıs ayında ise 342 milyon 525 bin dolarlık ihracat rakamını yakaladı.

Hatay ili Mayıs ayında yaptığı 342 milyon dolarlık ihracat rakamı ile İstanbul, Kocaeli, Bursa, İzmir, Ankara, Gaziantep, Sakarya, Manisa ve Denizli illerinden sonra en çok ihracat yapan 10. İl olmayı başardı.İlimiz Hatay, bilindiği üzere 2022 yılının ilk ayı olan Ocak’ta 290 milyon, Şubat’ta 299 milyon, Mart’ta 355 milyon ve Nisan ayında ise 301 milyon dolarlık ihracat yapmayı başarmıştı.

Konuya ilişkin kısa bir açıklama yapan Ticaret Bakanı Mehmet Muş “Mayıs ayı ihracatımız geçtiğimiz yılın aynı ayına göre yüzde 15,2 artışla 19 milyar dolara ulaşmıştır. Bu tüm zamanların en yüksek Mayıs ayı ihracatıdır” ifadelerine yer verdi.

olayların durulması ve Suriye ile Suriye üzerinden 10’dan fazla ülke’ye yapılan ihracat yolunun yeniden açılması halinde aylık ihracat tutarının 1 milyar doları bulmasının işten bile olmadığını söyleyen Hatay’lılar, komşu ülkede suların bir an önce durulmasını istedi.

generic levitra