Hatay, Antakya, Defne, Samandağ, Arsuz Radyosu Dinle

Güzelmansur; İktidara Sesleniyoruz…

Edirne’den başlayarak Hatay’ın Belen ilçesi sınırına kadar uzanan otobanın ilin en uç ilçeleri Samandağ ve Yayladağı’na kadar uzanmasını isteyen Hataylılar, bilindiği üzere Hatay Milletvekillerine seslenmiş ve girişim yapmalarını istemişti.

Bilindiği üzere Türkiye’nin en akıllı yolu olarak bilinen ve geçtiğimiz aylarda hizmete açılan Ankara- Niğde Otoyolu’ bilindiği üzere ‘Hatay’ı Edirne’ye bağlayacak söylemleriyle ön plana çıkarılmış ancak yolun Belen ilçesinde sonlandırılması hayal kırıklığı yaşanmasına neden olmuştu.

Belen ilçesi sınıra kadar getirilen yolun neden devam ettirilmediğini sordu ve ‘Hatay’a bağlı ilçeye otoyolu yapmak için neyi bekliyorlar? Anlamış değiliz. İktidara sesleniyoruz, bu yolun devamı için bir an önce harekete geçilsin” dedi.

Edirne’den başlayan otobanın ikinci aşamada Samandağ ve Yayladağı sınırlarına kadar getirilmesini isteyen Hataylılar, Hatay Milletvekillerine seslenmiş ve bu konuda girişim yapmaları istemişti.

CHP iktidarında Hatay için ilk işlerinin bu olacağını söyleyen Mehmet Güzelmansur, AK Partili vekillere seslenerek “Bari bir kere bile olsa Hatay’a sahip çıkın” dedi.Bilindiği üzere Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş’ta konuya değinmiş ve Edirne’den başlayan otobanı Belen’de bitirmenin Hatay’a bağlı diğer 9 ilçeyi yok saymak olduğunu dile getirmişti.