Hatay, Antakya, Defne, Samandağ, Arsuz Radyosu Dinle

CHP’li Topal; Orman Tüm Canlıların Yaşam Kaynağıdır…

Orman Haftası nedeniyle yazılı bir açıklama yapan CHP Hatay Milletvekili Serkan Topal; Orman sadece insanların değil aynı zamanda tüm canlıların yaşam kaynağıdır, dedi. Ormanların önemine değinen Topal, toprağa hayat veren sudur, ormanlar su ile toprağın hayat bulduğu, yaşamın somut örneğidir.

Bir orman düşünün ki her hangi bir canlıya zararı olsun. Yine bir orman düşünelim ki, her hangi bir canlıya faydası olmasın. Yaşamın her türlü rengini ve türünü içinde barındıran adeta yeryüzü cennetidir ormanlar. Tabiatın akciğeri, ekolojinin koruyucudur. Bunu geçtiğimiz yıl ülkemizde meydana gelen orman yangınlarında ne yazık ki çok daha iyi anlamış olduk. O yangında yanıp kül olan her bir canlı bu ülkenin varlığı idi. Çünkü bu topraklar sadece bizim anavatanımız değil, birçok canlının, bitkinin de anavatanıdır.

Bu yüzden tüm ormanlarımıza sahip çıkmalıyız. Bununla da yetinmeyerek ormanlarımızı geliştirmeli, yeni fidanlarla desteklemeliyiz.Bu vesile Halkımızın ve tüm ormancılarımızın Orman Haftasını kutluyor, yangınlarda yaşamını yitiren Orman Şehitlerimize Allah’tan Rahmet diliyorum.

Tüm Yurttaşlarımızı, daha yeşil bir Türkiye için Elele ve hep birlikte fidan dikmeye davet ediyorum