Hatay, Antakya, Defne, Samandağ, Arsuz Radyosu Dinle

Başkan Çirkin; Hatay’da bir tek Suriyeli dahi olmamalıdır…

İYİ Parti Hatay İl Başkanı Şefik Çirkin, ilimiz Hatay’ı, mevcut Suriyelilerden ötürü ciddi bir tehlikenin beklediğini söyledi. İYİ Parti İl Başkanı Şefik Çirkin, Hatay’daki Suriyelileri, pimi çekilmiş bombaya benzetti.

Diğer illerde bulunan Suriyeliler gibi, Hatay’da bulunan Suriyelilerin de yabancıların kontrolünde olduğunu öne süren Çirkin, 2039 yılında olacağı sık sık gündem maddesi yapılan referanduma dikkat çekti ve şöyle devam etti: “100 defadır söylüyoruz! 100 yıl dolduktan sonra yeniden referandum hikâyesi var. Milletler ve devletler hukuku açısından, Türkiye için konu kapanmıştır ama Siz zayıfladığınızda, Millet devlet hukukunu kim dinler?

Cumhurbaşkanı Erdoğan’a, “Göndermeyeceksin de vatandaş mı yapacaksınız? Seçimlerde oy mu kullandıracaksınız?” diye soran Başkan Çirkin, şöyle devam etti: “Hatay, diğer illere benzemez. Burası çok hassas bir bölge ve hassas bir il. Türkiye’nin neresine Suriyeli alırsan al, ancak Hatay’da bir tek Suriyeli dahi olmamalıdır!”

Siz farkında bile olmadan, büyük devletler, 15 gün içinde bela açarlar. Birileri çıkar ve meseleyi bir kere daha gündeme getirir. Sonra bilemediğiniz bir uçuruma doğru sürüklenirsiniz. Resmi rakamlara göre bile olsa, Hatay’da 450 bin Suriyeli var. Üstelik hiçbiri sizin kontrolünüzde değil. Suriyeliler olmasaydı, isterlerse 10 tane referandum yapsınlar, korkumuz yoktu. Ancak bugün için durum çok farklı. 450-500 bin Suriyeli var ve bunlar sizce ne tarafa oy kullanır?”

Suriye, BM üyesi ülke değil miydi? Nasıl parça parça ettiler? Türkiye’nin başına bela sarmak isterlerse, kim engelleyebilir? İYİ Parti İl Başkanı Şefik Çirkin, Millet İttifakı iktidarında ilk işlerinin, Hatay’daki Suriyelileri ülkelerine göndermek olacağını sözlerine ekledi.