Hatay, Antakya, Defne, Samandağ, Arsuz Radyosu Dinle

Vekil Topal’ın 23 Nisan Mesajı…

Egemenlik Kayıtsız ve Şartsız Milletindir, ilkesini sonsuza kadar savunacağız.CHP Hatay Milletvekili Serkan Topal 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı vesilesi ile bir mesaj yayınladı. Serkan Topal, yazılı olarak yayınladığı mesajında şu ifadeleri kullandı:

23 Nisan 1920 Emperyalizme karşı verilecek mücadelenin meşru zemini olan TBMM açılış günü olmakla birlikte aynı zamanda Egemenliğin tek kişiden alınarak Milletin uhdesinde toplandığı tarihi bir gündür. Egemenliğin Kayıtsız ve Şartsız Millete geçişinin dünya kamuoyuna ve saray hükümetine haykırıldığı bu tarihi gün, Milletimizin tarihindeki engin yerini almış ve ulusumuz ile birlikte geleceğimiz olan çocuklarımıza armağan edilmiştir.

Bu yüzdendir ki bu anlamlı gün, Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı olarak kutlanmaktadır. Büyük Atatürk’ün halkımızla yola çıkıp ulus olma yolunda attığı en önemli adım olan Ulusal Egemenlik anlayışı Cumhuriyetimizin ve anayasal düzenimizin temelini teşkil etmiştir.

Atatürk’ün ilke ve devrimlerinin takipçisi olan bizler; tek adam rejimlerini, otoriter yönetimleri tarihin derinliklerine bırakan bir mücadelenin yılmaz savunucularıyız. Egemenliğin Kayıtsız ve Şartsız Milletindir, ilkesini de sonsuza kadar savunacağız. Bu duygularla; başta çocuklarımız olmak üzere milletimizin Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını içtenlikle kutluyor, bugünleri bize armağan eden Devletimizin Banisi Yüce Atatürk’ü ve silah arkadaşlarını rahmet ve minnet ile anıyorum.