Hatay, Antakya, Defne, Samandağ, Arsuz Radyosu Dinle

Sancar Partisinin Hatay Kongresinde konuştu…

Hdp Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, Hatay’ın Defne ilçesinde bir düğün salonunda düzenlenen partisinin 4. Olağan İl Kongresi’nde, HDP olarak yıllardır barışın, eşit gönüllü birliktelik ve halkların dayanışmasıyla sağlanabileceğini söylediklerini belirtti.

Ülkede barışın sesi olmak için her alanda çalıştıklarını ifade eden Sancar, “Biz bu ülkeyi demokratikleştirecek, cumhuriyeti demokrasiyle buluşturacak büyük barışı hedefliyoruz. Büyük barış için yürüyoruz. Barış ve demokrasi birbirinden koparılamaz.

 Demokratik çözüm ve bu ülkede özgür yaşam birbirinin parçalarıdır, birbirlerinden koparılamayacak şekilde bağlıdır birbirlerine. Bu yüzden mücadelemizi demokrasi ve barış, ekmek, özgürlük, halkların ortak mücadelesi üzerine kurduk. Demokrasi ittifakını da bu ortaklığın ana politikası olarak belirledik.” diye konuştu.

HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, “Biz gerçek demokrasi, güçlü demokrasi, kalıcı barış peşindeyiz.” dedi. Kongreye, Türkiye İşçi Partisi Hatay Milletvekili Barış Atay Mengüllüoğlu, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve partililer katıldı.