Hatay, Antakya, Defne, Samandağ, Arsuz Radyosu Dinle

Hatay’da Kaçakçılık Operasyonu…

Hatay İl Jandarma Komutanlığı KOM ve Göçmen Şube Müdürlüğü tarafından örgütlü suçlara yönelik yapılan çalışma sonucunda Antakya İlçesinde uyuşturucu madde ile göçmen kaçakçılığı yapıldığı bilgisi alındı.

34 kök kenevir bitkisi, uyuşturucu madde olduğu değerlendirilen 3 gr. esrar, 1 adet ruhsatsız av tüfeği, 38 adet sahte tanzim edilmiş seyahat izin belgesi ve kimlik kartı ile 30 adet organizatörler tarafından mültecilerden gasp edilmiş cep telefonu ele geçirildi.

Konuyla ilgili Antakya İlçe Jandarmanın dedektifleri (JASAT), KOM ve Göçmen Şube Müdürlüğü ile narkotik madde arama köpeği Volta ve Öğle ile birlikte Antakya/ Kuzeytepe mahallesinde icra edilen faaliyet sonucunda organizatörler B.C., C.U.T. ve A.K.ile birlikte 38 Suriye uyruklu göçmen yakalandı.

Adli işlemlerin tamamlanmasını müteakip yabancı uyruklu şahıslar sınırdışı edilmek üzere Hatay İl Göç İdaresi ekiplerine teslim edilmiş olup Jandarmadaki işlemlerinin tamamlanmasını müteakip adli makama sevk edilen B.C. hakkında adli kontrol kararı verilmiş, C.U.T. ve A.K. ise tutuklanarak cezaevine teslim edildi.