Hatay, Antakya, Defne, Samandağ, Arsuz Radyosu Dinle

Yüzmek İçin Girdiği Denizde Can Verdi…

 Hatay’ın Samandağ ilçesinde denize serinlemek için giren ve RİP akıntısına kapılma sonucu boğularak yaşama veda eden 15 yaşındaki kız gözyaşları arasında toprağa verildi.

Sağlık ekiplerinin olay yerinde yaptığı ilk müdahalenin ardından hastaneye yetiştirilen Merve Çay, burada yapılan tüm müdahalelere karşın yaşama tutunamadı. Diğer arkadaşı H.K.’nin Hastanede tedavi altına alındığı ve durumunun iyi olduğu belirtildi.

Edinilen bilgilere göre olay, hafta sonu öğle saatlerinde Samandağ’ın Meydan Mahallesi’nde sahilde yaşandı. Merve Çay (15), arkadaşı H.K ile denize serinlemek için denize girdi. Bir süre sonra Merve yüzmek için girdiği denizde RİP akıntısına kapılarak kayıplara karıştı. Durumu fark eden arkadaşı Merve’yi kurtarmaya çalıştı.

Çevredekilerin ihbarıyla olay yerine sağlık ekipleri ve Sahil Güvenlik Komutanlığı ekipleri sevk edildi. Balıkçıların da destek verdiği aramalarda H.K. ile Merve Çay sudan çıkarıldı. Merve Çay’ın ölüm haberini alan ailesi ve yakınları hastane morguna gelerek gözyaşlarına boğuldu. Cenazeyi teslim alan aile

, kızlarının tabutuna gelinlik koyarak son yolculuğuna uğurlamak üzere Tekebaşı Asri Mezarlığı Camisi’ne getirdi. Kılınan namazın ardından genç kızın cenazesi mezarlıkta dualar ve gözyaşları arasında toprağa verilerek son yolculuğuna uğurlandı