Hatay, Antakya, Defne, Samandağ, Arsuz Radyosu Dinle

Sesimizi Duyan Olmadı…

Güllübahçe Muhtarı Rafet Yavrum, iki yıldır, mahallesine doğalgazın getirilmesi için çalmadık kapı bırakmadı, aramadığı, görüşmediği yetkili kalmadı.Şehrin göbeğindeki mahallesine doğalgazın getirilmemesine isyan ederek, Kentin daha uzak bölgelerine dahi ulaşan doğalgazın Antakya’nın merkezinde bulunan mahallemize getirilmemesi anlaşılır gibi değil dedi.

Mahalle halkı olarak doğalgaza müracaat ettiğimizde bizden abone toplamamızı istediler.Biz de abonelerimizi topladık ve teslim ettik. 2 yıldır sürekli görüşüyoruz ancak yetkililer sürekli bizi erteliyorlar. Mahallemizdeki insanlar çoğunluk olarak orta yaşın üzerinde.Soba ve klimayla ısınmaktan dolayı hem ekonomik hem de farklı sebeplerden zorluklar yaşıyorlar. Kentin daha uzak bölgelerine ulaşan doğalgazın Antakya’nın merkezinde bulunan mahallemize getirilmemesi anlaşılır gibi değil.

Güllübahçe Muhtarı Rafet Yavrum yaptığı açıklamada, mahalleye doğalgazın gelmesi için istenilen imzayı toplamalarına ve tüm evrakları tamamlamalarına rağmen, sürekli taleplerinin ertelendiğini ifade etti. Güllübahçe’nin şehrin merkezinde bir bölgede bulunmasına karşın ‘doğalgaz’ başvurularının bugüne kadar yerine gelmediğini savunan Muhtar Rafet Yavrum şöyle konuştu,

Güllübahçe Mahallesi Muhtarı Rafet Yavrum, şehrin göbeğinde olmalarına rağmen doğalgazdan mahrum kaldıklarını, tüm taleplerine rağmen yıllardır doğalgaza kavuşamadıklarını belirterek, “Mahalle halkımız kış ayında evlerinde sobadan, elektrikli cihazlardan ısınmaktan kurtulmak istiyor. Evinde 24 saat akan sıcak su ve mutfağında doğalgaz kullanmak istiyor. Fakat sesimizi duyan, bizimle ilgilenen olmadı” diye sitemde bulundular.

Bu hizmetten neden yararlanamıyoruz? Yetkiler ne ‘getireceğiz’ ne de ‘getirmeyeceğiz’ diyorlar ve bizi sürekli erteliyorlar. Tarih bile vermiyorlar. Hemen yanımızda bulunan mahallelerde doğalgaz hattı var.Fakat bir sokak yanında bulunan bizim mahallemizde yok. Mahalle olarak herkes doğalgazı istiyor. Bana gelip ‘Muhtarım doğalgaz ne zaman gelecek?’ diye soruyorlar. İnsanlara tarih veremiyorum. Bir an evvel yetkililerin bizim sesimizi duymalarını istiyoruz. Bu mahalle bu hizmeti istiyor ve ivedilikle bekliyor.