Hatay, Antakya, Defne, Samandağ, Arsuz Radyosu Dinle

Sağlık Çalışanları’ndan İki Gün Grev…

Hatay Tabip Odası, Hatay Diş Hekimleri Odası, Hatay Eczacılar Odası, SES Hatay Şubesi, Hekimsen İl Temsilciliği, Hekim Birliği Sendikası İl Temsilciliği, Hatay Aile Hekimler Derneği Konya’da yaşanan son olay ile ilgili basın açıklamasında bulundular.

Sağlık emekçileri Hatay İl Sağlık Müdürlüğü önünde toplanarak, Konya’da katledilen meslektaşları ve şiddet olaylarını basın açıklamasıyla kınadılar ve iki gün grevde olacaklarını, işe gitmeyeceklerini dile getirdiler.

Bir dakikalık saygı duruşunun ardından Hatay Tabipler Odası Başkanı Sevdar Yılmaz’ın yaptığı ortak açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Konya Şehir Hastanesi’nde, görev yaptığı esnada hasta yakını tarafından uğradığı silahlı saldırı sonucunda katledilen Dr. Ekrem Karakaya’yı kaybetmenin derin üzüntüsü ve aynı zamanda öfkesi içindeyiz. Biz sağlık emek ve meslek örgütleri olarak; bu şiddet sarmalının genişlemesi karşısında Sağlık Bakanlığını defalarca uyardık.

Sağlık alanında artan şiddet iklimi, bizlerin sadece çalışma koşullarını bozmakla kalmamış, can güvenliğimizi de ortadan kaldırmıştır.Güvenli çalışma alanı sağlamak sağlığı yönetenlerin sorumluluğundadır. Şiddet karşısındaki taleplerimize kulak tıkayanlardan, söylemleri ve yaptıklarıyla şiddeti teşvik edenlerden, mücadelemizi yükselterek hesap soracağımızı bir kez daha ifade ediyoruz şeklinde konuştu.

Basın açıklamasının ardından sağlık çalışanları vefat eden hekim arkadaşları için yerlere önlüklerini bırakarak üzerine karanfil koyarak başsağlığı dilediler.