Hatay, Antakya, Defne, Samandağ, Arsuz Radyosu Dinle

Kırıkhandaki yangın korkuttu…


Hatay Büyükşehir Belediyesi(HBB) İtfaiye Daire Başkanlığı’na bağlı ekipler, Kırıkhan ilçesinde meydana gelen yangına anında müdahale etti.


Donanımlı personelinin olaylara hızlı müdahaleleriyle bugüne kadar Hatay genelinde yaşanan birçok yangına müdahale eden ve kurtarma olayına başarılı bir şekilde imza atan HBB’nin kahraman itfaiyecileri Kırıkhan ilçesine bağlı Menderes Mahallesi’nde bulunan Yahya Turan Yağ Fabrikası’nda çıkan yangını kontrol altına aldı.

HBB’DEN KIRIKHAN’DA ÇIKAN YANGINA HIZLI MÜDAHALE


Saat 18.00’da başlayan yangına başarılı bir şekilde müdahale eden HBB itfaiye personelleri, Kırıkhan amirliği 3 araç, Serinyol amirliği 1 araç, Hassa amirliği 2 araç, Kumlu amirliği 1 tanker ve Orman İşletme Müdürlüğü 2 arazöz araçlar ile toplamda 9 araç ile 4 saatlik müdahale ile yangını söndürdü.

Öteyandan yine Kırıkhan’da Ormanlık alanda Sabotaj ihtimali üzerinde duruluyor…

Kırıkhan’daki orman yangını; Kasıt mı, ihmal mı, kaza mı? İncelenip, sorumlular ortaya çıkarılmalı.
40 DÖNÜM ORMAN YANDI

İlimiz Kırıkhan ilçesi Bahçelievler Ormanlık Alanı’nda yangın çıktı. Nedeni bilinmeyen yangında, 4 hektarlık orman örtüsü büyük ölçüde zarar gördü. Pazar günü yaşanan orman felaketi üzerine; Hatay BŞB itfaiyesi, Kırıkhan ve Antakya itfaiyeleri ile Orman söndürme ekipleri olaya müdahale etti.

Pazar günü 14.30 sıralarında meydana gelen orman yangının nedeni öğrenilemezken, yöredeki vatandaşlar, mevcut iptidai imkanlarla söndürme çalışmalarına katkıda bulundu.


4 hektarlık orman örtüsünü yok eden orman yangınının kasıtlı mı çıkarıldığı, ihmal sonucu mu çıktığı ya da kazaen mi çıktığı konusunun çok iyi şekilde araştırılarak, varsa müsebbiplerinin belirlenmesi ve yargılanması isteniyor.