Hatay, Antakya, Defne, Samandağ, Arsuz Radyosu Dinle

Hüseyin Göde; Tüm Zamları geri çeksinler…

 Türkiye İşçi Emeklileri Derneği İskenderun Şube Başkanı Hüseyin Göde, Ocak ayı itibariyle aldıkları ‘zamlı’ maaşlarının ceplerine girmeden, zamlar karşısında eriyip tükendiğini söyledi.

Emekli maaşlarına yapılan zamların, sadece elektriğe gelen zam karşısında tükendiğini anlatan Göde; “Emekliye vereceği zammı verdi, onu da vermeden geri aldı, emekliye hiçbir faydası olmadı. Bilakis eskisinden daha kötü duruma düştük. Elektrik, su, ekmeğe zam geldi, aklınıza gelen her şey daha pahalı hale geldi.

Elini attığın şeye sabahtan akşama zam geliyor. Zamlı aldığımız maaşlar cebimize girmeden zamlı elektrik faturaları geldi. Kış aylarında en fazla 300-400 TL gelen elektrik faturaları 850 TL geldi, o da yarım aylık. Bize verdiği zaten 500-600 TL idi. Yine mağdur durumdayız. Verdiğini bir anda geri almış oldu, zararımız var herhangi bir fayda yok” diye konuştu.

Açıklanan enflasyon rakamlarından hangisine inanacaklarını bilmediklerini söyleyen Göde; “Enflasyon rakamlarını TÜİK bugün 48,69 olarak açıklamış ama ENAG ise enflasyonu 114,87 olarak hesaplamış. Burada ciddi bir açık makas var, hangisi doğru bilemiyorum” dedi.

Yapılan tüm zamların geri çekilmesini talep eden Göde; “Sadece elektrik ve doğalgaza gelen zamları değil, tüm zamları geri çeksinler. Zaten doğalgazı, elektriği kestiler, sanayilerin bir kısmı mağdur oldu. İnsanlar mağdur oldu, üretim yapamadılar. Üretim yapamayınca da malın fiyatı yükseliyor. Bugün bir torba kömür 110-120 TL. Emekli, çalışan, vatandaş nasıl alsın? Asgari ücret sözde arttırıldı ama o da bir anda eridi gitti. Söyleyecek bir şey yok. Yetkililerden merhamet bekliyoruz” şeklinde konuştu.