Hatay, Antakya, Defne, Samandağ, Arsuz Radyosu Dinle

HTO Defne’ye Hastane İstedi…

 Hatay Tabip Odası (HTO) Yönetimi, ilimiz Defne ilçesinde devlet hastanesi bulunmadığını, bu nedenle de acil ihtiyaç olan bu sağlık tesisinin ilçeyle kazandırılmasını istedi. Çarşamba günü bir basın toplantısı düzenleyen Hatay Tabip Odası başkan ile yöneticileri, Defne’ye hastane konusunu gündeme taşıdı.

HTO adına konuşan Başkan Dr. Sadık Nazik, Defne’nin 160000 nüfusu ile Hatay ilinin üçüncü büyük ilçesi olduğunu, ilçede yaşayan vatandaşların da en yakın hastaneye gidebilmek için kilometrelerce yol kat etmesi gerektiğini, bu sırada acil vakalar için kimi zaman geç kalınan bir müdahaleye, kimi zaman da hastaların kaybına sebep olunduğunun altını çizerek, şöyle devam etti:

“Vatandaşlar, mevcut hastanelere ulaşmakta zorluk çekmekte, gittiklerinde ise yapılan tetkiklerin sonucu için saatlerce o hastanede beklemek zorunda kalmaktadır. Kovid-19 pandemisi gösterdi ki, çocuklar, yaşlılar ve kronik hastalığı olanlar için, müracaat edebilecekleri orta ölçekte, pandemi hastanesi ilan edilmemiş, temiz hastanelerin varlığı yaşamsal öneme sahiptir.

Türkiye Cumhuriyeti Anayasası’nın 56. Maddesi, “Herkes, sağlıklı ve dengeli bir çevrede yaşama hakkına sahiptir. Devlet, herkesin hayatını beden ve ruh sağlığı içinde sürdürmesini sağlama, insan ve madde gücünde tasarruf ve verimi artırarak, işbirliğini gerçekleştirmek amacıyla sağlık kuruluşlarını tek elden planlayıp, hizmet vermesini düzenler” demektedir.

Defne halkı, ikinci basamak sağlık hizmetlerine erişimde zorluklar yaşamaktadır. Ülkemizde, 20000 nüfuslu çeşitli ilçelerde devlet hastanesi varken, Defne ilçesinde bulunmaması büyük bir eksikliktir. Konu ile ilgili çeşitli girişimler yapılmış, fakat yazılı somut bir adım atılmamıştır. İlçede yaşayan vatandaşların sağlık hakkı ve yaşam hakkı için, ulaşılabilir bir yerde devlet hastanesi yapılmasını talep ediyoruz.”

Hatay Tabip Odası Yönetimi adına Başkan Dr. Sadık Nazik, basın toplantısının sonunda, “Hatay Tabip Odası olarak, ‘Defne’ye Devlet Hastanesi İstiyoruz’ imza kampanyasını başlatıyoruz” açıklaması yaptı.