Hatay, Antakya, Defne, Samandağ, Arsuz Radyosu Dinle

Eski Antakya evleri önlem alınmazsa çökecek…

Eski Antakya bölgesinde bulunan Biniciler Mahallesi Saldıray Sokak mevkisinde eski evler tehlike arz ediyor.

Eski Antakya evlerinin görüntüsü tedirginlik yaratıyor ve mahalle halkı endişeli bekleyiş içerisinde olduklarını söylediler. Ayrıca, mahalle içinde yıkılan evlerin de aynı tehlikeye yol açma ihtimalinin bulunduğu ileri sürüldü.

Vatandaşları korkutan bu durumun hâlâ düzeltilmemesi şaşkınlık yaratırken, mahalleliler yetkililere defalarca bildirilmesine rağmen ilgilenilmediğine dikkat çektiler.

Bir mahalle sakini gazetemiz muhabirine, “Mahallemizde bulunan evler büyük bir depremde yerle bir olur. Çünkü şu anki haliyle bile bizleri ürkütüyor. Daha önce yetkililere başvurularda bulunduk ancak geri dönüş alamadık. Hatay Büyükşehir Belediyesine gittiğimizde bunun Antakya Belediyesine ait olduğu söylendi. Daha sonra Antakya Belediyesine gittik ve onlar da bizi KUDEB’e yönlendirdi. Başvurularımız sonucunda bize bir liste verdiler ve listede birçok müteahhit adı vardı. Bu müteahhitlerden birini keşif için aramamız söylendi. Ancak 5 ila 15 bin lira arasında sadece keşif için ücret çıkardılar. Mahalleli olarak bu ücretleri verebilecek durumda değiliz. SİT alanı olduğu için de buralara fazla müdahale edemiyorlar ancak restorasyon olmazsa evler yıkılacak’’ diyerek yetkilileri göreve davet etti.