Hatay, Antakya, Defne, Samandağ, Arsuz Radyosu Dinle

Eryılmaz,ödenek miktarı personelin maaşına yetmiyor…

Samandağ Belediyesinin ekonomik durumunu iki cümle ile özetleyen Samandağ Belediye Başkanı Refik Eryılmaz, genel bütçeden Belediyeye gelen ödenek miktarının görevli personelin maaşına dahi yetmediğini söyledi.

Aslında ilçe belediyelerinin içinde bulunduğu durumu özetleyen Refik Eryılmaz, “Hizmet yapmak çok kolay. Ondan kolay şey yok. Ancak paranız olursa” serzenişinde bulundu.

Samandağ Belediyesine ayda gelen toplam paranın sadece yüzde 39’nu kullanabildiklerini bunun da maaşlara bile yetmediğini söyleyen Refik Eryılmaz, Belediyenin gittiği tasarruf yöntemiyle hizmet üretmeye çalıştığını aktardı.

Eryılmaz “Ayda kasamıza giren paranın yüzde 30’u Büyükşehir Belediyesi, yüzde 10’nu HATSU ve yüzde 21’ne tekabül eden rakam ise yapılandırılmış borçlara otomatik olarak kesiliyor. Geriye yüzde 39 kalıyor ki maaşlara bile yetmiyor” dedi.

Bazı çevrelerin sosyal medya aracılığıyla Samandağ Belediyesinin arazi satışı yaptığı konusunda ki söylemlerine de yanıt veren Samandağ Belediye Başkanı Refik Eryılmaz, “Göreve başladığım günden bu yana kendi yağımızla kavruluyoruz. Belediyeye ait bir tek gayrimenkul satmadım. Sattığımızı söyleyenler iftiracıdır. Kaldı ki satmak istesem de satamam çünkü belediye mülkü olan her şey hacizli” dedi.