Hatay, Antakya, Defne, Samandağ, Arsuz Radyosu Dinle

Çinçin; Kimse hedef şaşırtmaya kalkmasın…

ATSO Başkanı Hikmet Çinçin; geçtiğimiz günlerde Doğuş TV’de yaptığı önemli değerlendirmelerin yok sayılarak programda sarfettiği “Hatay’da milyon TL’leri olan gazeteciler”  ifadesinin cımbızlandığını söyledi.

Hatırlanacağı üzere, Doğuş TV’de canlı yayınlanan programda sarfettiği “Hatay’da milyon TL’leri olan gazeteciler” cümlesinden ötürü; Hatay Gazeteciler Cemiyet Başkanı Abdullah Temizyürek; Başkan Hikmet Çinçin’in bu gazetecileri açıklamasını istemişti.

Başkan Hikmet Çinçin; Doğuş TV’nin sosyal medya hesabında canlı yayınlanan programda sarfettiği cümleye açıklık getirdi.


Çinçin; basına ve kamuoyuna yaptığı açıklamasında şu ifadelere yer verdi.

“Programda yapmış olduğum açıklamalarımda; bağımsız olarak sadece gerçekleri aktarmayı görev edinmiş, alın teriyle evine ekmek götüren ve mesleğini icra eden gazetecileri “TENZİH” ederek ifade etmem gereken cümlelerim nedeniyle basın emekçilerinden özür dilerim.

Yayındaki ifadelerimde sadece çok küçük bir zümreyi kast etmiştim. Fakat bu açıklamam kamuoyunda yanlış anlaşıldı. Sanki tüm basın emekçilerini ifade ettim gibi bir algı yaratıldı. Böyle bir durum asla söz konusu değildir.

Gazeteci; basın özgürlüğünü, halkın doğru haber alma ve bilgi edinme hakkını savunur, her türlü sansürle mücadele eder. Gazeteci, demokratik toplumların vazgeçilmezidir.

Bahsi geçen programda birçok konuda görüş belirtmeme rağmen Sayın Temizyürek, dile getirdiğim diğer konuları bir kenara iterek hedef şaşırtmaya kalkışmıştır.

Oysa Sayın Temizyürek aynı programda Hatay Büyükşehir Belediyesi hakkında dile getirdiğim iddiaların hiçbirini haber yapmamış, tartışmamış ve açıklamalarımı cımbızlamıştır. Sayın Temizyürek halkın haber alma hakkı adına gazetecilik faaliyetini doğru şekilde yerine getirmemiştir.

Kişilerin gelirleri ve ödedikleri vergiler bellidir. Geliri ile orantısız bir şekilde, kimler milyon TL’lik araçlara, gayrimenkullere sahipse ve bu durum hayatın olağan akışı içinde açıklanamıyorsa, onlar kast ettiğim kişilerdir.

Bu sorulara verilecek cevaplar, merak ettiğiniz milyon TL’lik gazetecileri size gösterecektir. Söz konusu isimleri ve hangi basın kuruluşlarının yüksek rakamlı ihaleler aldığını benden daha iyi bilen kişi Sayın Temizyürek’tir. Bilhassa 2009’dan bugüne kadar Antakya Belediyesi’ne ve sonrasında Hatay Büyükşehir Belediyesi’ne yüksek rakamlı kesilen basın yayın faturaları detaylı olarak incelenmelidir. Kesilen yüksek faturaları tespit etmek, kişilerin ve yakınlarının mal varlıklarındaki artışları araştırmak, ilgilileri teşhis etmek Cumhuriyet Savcılarının yetkisindedir.

Konu yargıya intikal ederse, Cumhuriyet Savcıları ile bildiklerimi paylaşmaya hazırım. Ayrıca bu faturaların bir kısmı Meclis Denetim Raporlarında da sabittir.

Küçük bir grup mutlu azınlığı kast ederek ifade ettiğim açıklamalarımın alın teri ile geçinen basın emekçilerini rencide etmesi nedeniyle bu emekçilerden tekrar özür dilerim. Saygılarımla.”