Hatay, Antakya, Defne, Samandağ, Arsuz Radyosu Dinle

Avcı; Savaşa Hayır…

KESK Hatay Şubeler Platformu Adına SES Hatay Şube Eş Başkanı Meryem Avcı, her platformda barışı savunduklarını söyledi, Rusya’nın saldırılarını mutlaka durdurmasının gerekliliğini bildirdi ve “NATO yayılmacılığına, Rusya’nın işgaline ve savaşa hayır” mesajını verdi.

Ukrayna’da daha şimdiden yerleşim yerlerinin bombalanmaya başlandığını, çok sayıda sivilin yaralandığını ve yaşamını yitirdiğini belirten Avcı, tüm savaşlarda olduğu gibi en büyük bedeli yine yoksullar ve emekçilerin ödediğini bildirdi, bu nedenle geçmişten bu yana emekçiler ve ezilen halkların savaşa karşı barışı savunurken, emperyalistlerin sömürüyü ve savaşı varlıklarının temeli olarak gördüğünü ifade etti. .

ABD ve AB’nin, NATO şemsiyesi altında eski Sovyet topraklarına doğru izlediği yayılmacı politikalar ve emperyalist emelleri ile bölgede savaş kışkırtıcılığı yaptığını savunan Avcı, bölgesel hegemonyasını korumak isteyen Rusya’nın ise güvenliğini sağlama gerekçesiyle karşı hamlelerde bulunduğunu bildirdi.  Bu sürecin her iki tarafın bölgeye silah yığmaları ve karşılıklı kışkırtıcı politikaları ile bugünkü savaş ortamını hazırladığını söyleyen Avcı, nihayetinde emperyalist çıkarların, yayılmacı ve sömürgeci heveslerin savaşla sonuçlandığını bildirdi.

 Avcı, açıklamasında şunlara yer verdi: “Savaş, sermayenin eğitime, sağlığa, doğaya, bireysel ve toplumsal gelişime harcanması yerine silahlara harcanması, güç odaklarının cebine girmesidir. Savaş, iktidarların baskı politikalarına kılıf uydurması; hukuk ve adaletin hiçe sayılmasıdır! Çevrenin, doğanın tahrip edilmesi demektir!

Savaş sürdükçe onlar kasalarını dolduracak, halk yoksulluğa mahkûm olacaktır! Bahsedilen ekonomik yaptırımlardan iddia edildiği gibi bankalar, sermaye değil en fazla yoksul halklar, emeği ile geçinenler etkilenecektir.

Halklar bu kavgada ezilmemeli …

  ABD’nin de Rusya’nın da yayılmacı politikalarını görüyor, bu politikaların sonuçlarını yaşadığımızı biliyor ve halkların bu kavgada ezilmesine karşı çıkıyoruz.Savaşı durdurmak için geç değildir. Rusya saldırılarını durdurmalı, NATO silahlanmayı ve yayılmayı esas alan politikalarından vazgeçmelidir.

  Askeri paktlar dağıtılmalı, başka ülkelerdeki askeri varlıklar sonlandırılmalıdır. Bu kapsamda Ukrayna’daki tüm yabancı güçler geri çekilmelidir. Savaşa derhal son verilmeli …

 Ülkemizde ve dünyada savaşa, silahlanmaya ayrılan kaynaklar kamusal hizmetler ve insan onuruna yaraşır bir yaşam için kullanılmalıdır. Savaş çığırtkanlarına, savaştan faydalanarak kendi baskı politikalarına yeni bir gerekçe yaratmak isteyenlere taviz verilmemelidir.

 Emek ve demokrasi güçleri savaş isteyen emperyalistler ve emperyalist politikalara karşı barış mücadelesini yükseltmeli, barış bloğu oluşturmalıdır. Konfederasyonumuz bu konuda üzerine düşen her türlü sorumluluğun gereğini yapacaktır.Bir kez daha altını çizerek belirtiyoruz; Savaşa derhal son verilmeli, gecikmesizin diyalog ve müzakere süreci başlatılmalıdır.”