Hatay, Antakya, Defne, Samandağ, Arsuz Radyosu Dinle

Yılmaz: Yaptıklarımız yapacaklarımızın teminatı…

Antakya Belediye Başkanı İzzettin Yılmaz, Antakya’lı hemşerilerinin teveccühü ile yüksek oy oranı ile seçildiği 31 Mart 2019 Yerel Seçimlerinin ikinci yıl dönümünde 2 yıllık sürede yaptığı hizmetler hakkında bilgilendirmelerde bulunuyor.

Başkan Yılmaz sosyal medya hesapları aracılığı ile aktardığı paylaşımda geride kalan 2 yılda yapmış oldukları destek hizmetleri hakkında görüntüler paylaştı. 

“Antakya’mızın dört bir köşesine hizmet götürme aşkı ile çalışıyoruz.” diyerek sözlerine başlayan Antakya Belediye Başkanı İzzettin Yılmaz şu görüşlere yer verdi; “ Antakya’mızın dört bir köşesine hizmet götürme aşkı ile çalışıyoruz. Göreve geldiğimiz ilk günden bu yana pek çok alanda şehrimizin ihtiyaçlarını karşılamanın yanı sıra, afet, acil durum gibi olaylarda da hemşerilerimizin yanında olmanın gayretini gösterdik. Pandemi sürecinde de örnek teşkil eden hizmetler üreterek Antakya’mızda salgının yayılımını azaltmaya ,hemşerilerimizin sağlığını korumaya çalışıyoruz. 

Antakya’mız için destek hizmetleri çatısı altında yaptığımız çalışmaları özetleyecek olursak; 

-Bünyemize 2 Çöp Kamyonu, 1 Kamyon, 1 Yol Süpürme Aracı ve 1 Arazöz aldık. Filomuz Toplam 185 adet araç ve iş makinesinden oluşuyor.

-Yaylacık, Karlısu, Gülderen Mahallelerimiz ile İskenderun ilçemizde çıkan orman yangınlarında 5 Arazöz ile söndürme çalışmalarına destek verdik.

-Bazı Mahallelerimizde muhtarlarımızın talebi üzerine otobüs bekleme durakları belediyemiz tarafından yapıldı.

-İhtiyaç sahibi engelli vatandaşlarımıza 10 adet akülü araç ve 48 adet tekerlekli sandalye hediye ettik.

– Pandemi öncesi 12 000 Adet cenaze çadırı kurulmuş olup bu çadırlarda masa, sandalye çay otomatları ile hizmet verildi. Pandemi döneminde İl Hıfzıssıhha Kurulu kararları doğrultusunda bu hizmetimize ara verdik.

-15 Temmuz Milli İrade Parkımızda ve Miraç Cami parkımızda alt yapı sistemi yenilenerek kablosuz internet hizmeti verildi.

-95 mahalle muhtarımıza hemşerilerimize daha iyi ve hızlı hizmet sağlamaları amacıyla laptop bilgisayar dağıtımı yapıldı.

-15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü programlarında ve diğer resmi törenlerde masa, sandalye, dezenfektan ve maske dağıtım hizmetleri yapıldı.

– Elazığ Depremi sonrasında depremzedelere hayırseverlerimizin destekleriyle hazırladığımız giyim, battaniye, erzak-muhtelif gıda, sobadan oluşan yardım tırı gönderildi.

-Birleşmiş Milletler göç kuruluşundan;

-250 adet çöp konteyneri 

-50 bin maske, 1000 litre el dezenfektanı, 500 litre ortam dezenfektanı ve 1000 paket eldiven hibe alındı.

– Destek Hizmetleri Müdürlüğü tarafından 1.700.000 adet maske üretildi. Semt pazarlarında camilerde ve şehrin belirli noktalarında vatandaşlarımıza ve resmi kurumlara dağıtımı yapıldı.

– Koronavirüsün yayılmasını önlemek amacıyla 95 Mahalledeki birçok apartman girişleri, camiler, kiliseler, okullar, sağlık ocakları ve resmi kurumlar periyodik olarak düzenli bir şekilde dezenfekte edildi. Bu dezenfekte işlemi için 3200 L ortam dezenfektanı kullanıldı.

– Şehrin belirli noktalarına ve pazarlarımıza üretimini yapmış olduğumuz 120 adet dezenfektan istasyonu ve 120 adet maske atık standı yerleştirildi. Bu noktalarda bugüne kadar 3000 L El dezenfektanı halkımıza sunuldu.

-Zabıta Müdürlüğü ekiplerimiz kısıtlamalar sürecinde denetim çalışmaları gerçekleştirdi.

Görev süremizde 2 yılı geriye bırakırken, Halka Hizmet Hakk’a Hizmettir düsturu ile Antakya’mız için elimizi taşın altına koymaya, yapılmayan hizmeti yapmaya devam edeceğimizi belirtmek istiyor, hemşerilerimize sağlıklı günler diliyorum.”