Hatay, Antakya, Defne, Samandağ, Arsuz Radyosu Dinle

Yayladağı’nda Çanakkale Zaferi Törenle Anıldı…

Yayladağı Belediyesi ve Yayladağı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından organize edilen  18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü  etkinlikleri gerçekleştirildi.

Yayladağı Belediyesi Şenköy 18 Mart Çanakkale Şehitleri Müzesi’nde gerçekleşen programa Yayladağı Belediye Başkanı Mehmet Yalçın, Yayladağı İlçe Milli Eğitim Müdürü Hikmet Bilgil, Yayladağı Garnizon Komutanı Umut Şahin, Kumlu Halk Eğitim Merkezi Müdürü Hasan Duman Yurtseven, Şenköy Mahalle Muhtarı, okul yöneticileri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. Şenköy İlk ve Ortaokulu öğretmen ve öğrencilerinin katkıları ile hazırlanan programda konuşma yapan Yayladağı Belediye Başkanı Mehmet Yalçın, emeği geçenlere teşekkür etti.

ŞEHİTLERİMİZDEN DEVRALDIĞIMIZ MİRASI YENİ NESİLLERE EMANET EDECEĞİZ

Konuşmasının devamında Yalçın: “Kadim tarihimizin önemli dönüm noktalarından biri olan Çanakkale Zaferi, Kurtuluş Savaşımızın da habercisi olmuş, Çanakkale’de sergilenen birlik, kardeşlik ve dayanışma, istiklal mücadelemiz için elzem olan ruhu ortaya çıkarmıştır. Çanakkale ruhu, milletimizin inancı, azmi ve kararlılığıyla hiçbir engel tanımayacağının, bağımsızlığı uğruna birlik ve beraberlik içinde her şartta zafere ulaşacağının müjdecisidir. Aziz milletimiz, dünyaya Çanakkale geçilmez dedirten atalarımızdan bizlere kalan mirastan ilham ve kuvvet alarak, her daim ülkemizi muasır medeniyetler seviyesinin üstüne yükseltme gayreti içinde olacaktır. Şerefle ve onurla yazdığımız şanlı tarihimize ilelebet sahip çıkacak, kahramanlık ve fedakârlık timsali şehitlerimizden devraldığımız mirası, vatanına, birlik ve beraberliğine sonsuza kadar sahip çıkacak olan sizlere yani yeni nesillere emanet edeceğiz.” Diye konuştu.

RAHMET ve MİNNETLE ANIYORUZ

Yayladağı Belediye Başkanı Mehmet Yalçın, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 107. yıl dönümü dolayısıyla yayımladığı mesajında, 107. yıl dönümü iftiharla kutlanan Çanakkale Zaferi’nin, Türk milletinin birlik ve beraberlik içinde, vatan ve millet sevgisiyle yazdığı kahramanlık destanı olduğuna vurgu yaptı.