Hatay, Antakya, Defne, Samandağ, Arsuz Radyosu Dinle

Vekil Topal, 19 Mayıs; İstiklal ve İstikbal savaşımızın işaret fişeğidir…

CHP Hatay Milletvekili Serkan Topal, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle bir mesaj yayınladı. 19 Mayıs’ın sadece İstiklal savaşı değil aynı zamanda İstikbal savaşının işaret fişeğidir, ifadesini kullanan Topal, 19 Mayıs; toprakları işgal edilmiş, orduları dağıtılmış, hazinesine el konulmuş bir milletin bu şartlar altında dahi hukukun içerisinde kalarak başlattığı bir istiklal savaşı aynı zamanda milletimizin bekasını garanti altına alacak bir istikbal savaşının başlangıcıdır.

Emperyalizm ile mücadele edilmekle birlikte aynı zamanda bir egemenlik mücadelesi olarak tarihin şerefli sayfalarında yerini bulmuş ve geleceğimizi milletimizin iradesine teslim etmiştir. Bu yüzdendir ki Büyük Atatürk bu kutsal günü gençlerimize armağan etmiştir.Çünkü istikbalimiz gençlerimize emanettir.

Cumhuriyetimizin ilelebet koruyucusu olarak gençlerimiz ilan edilmiştir. Bu duygularla; Başta Gençlerimiz olmak üzere Milletimizin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramını kutluyor, Devletimizin banisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve Milli Mücadelenin tüm kahramanlarını rahmet ve saygı ile anıyorum.