Hatay, Antakya, Defne, Samandağ, Arsuz Radyosu Dinle

Vekil Tokdemir’den Soru Önergesi…

Aşağıdaki sorularımı Cumhurbaşkanı Yardımcısı Sayın Fuat OKTAY tarafından yazılı olarak cevaplandırılmasını saygılarımla arz ederim.

Her gün artan mazot fiyatları karşısında ne yapacaklarını şaşırmış durumda olduklarını söyleyen çiftçilerimiz, 2018 yılında 81 ilden külliyeye davet edilen yaklaşık iki bin çiftçiye hitaben yaptığı konuşmada Sayın Cumhurbaşkanı yeni teşviklerle tarım ve hayvancılık sektöründe yeni bir dönemin açılacağını söylemiş ve çiftçilerimize 23 Şubat tarihinden itibaren mazotun yarısını devlet verecek diye müjde vermişti. Mazot 23 lirayı buldu. Şu an Nisan ayı ekimi için çiftçinin önceliği mazot ama çiftçinin bu fiyatlarla mazot alıp tarlasını sürmesine imkân yok. Çiftçi ne yapacağını şaşırmış durumda.

Bu bağlamda;

1- Sayın Cumhurbaşkanımızın 2018 yılında yaptığı konuşmalarında, 23 Şubat 2018 tarihinden itibaren çiftçilerimizin kullandığı mazotun yarısı devletten müjdesi hususunda Cumhurbaşkanlığının bir çalışması var mıdır?

2- Motorine bir yıl içerisinde yaklaşık yüzde 198 zam gelmesinden dolayı çiftçilerimizin kullandığı mazottan ÖTV ve KDV’nin alınmaması yönünde Cumhurbaşkanlığı olarak bir çalışmanız var mıdır?