Hatay, Antakya, Defne, Samandağ, Arsuz Radyosu Dinle

Vekil Tokdemir’den soru önergesi…

Aşağıdaki sorularımın Milli Eğitim Bakanı Sayın Mahmut Özer tarafından yazılı olarak cevaplandırılmasını saygılarımla arz ederim.

Engelli öğretmenler, 2020 döneminde pandemi nedeniyle Engelli Kamu PersoneliSeçme Sınavı’nın (EKPSS) 2 kez ertelenmesi sebebiyle, her dönem 2 yıl aralıklarla en az 3 ayrı atama yapılmakta iken erteleme nedeniyle iki kez yapılmış ve engelli öğretmen yüksek puanlar almalarına rağmen atanamadılar.

Bütün engelleri aşıp öğretmen olup, EKPSS yüksek puan alan engelli öğretmenler 24 Nisan 2022’de yapılacak engelli sınavı öncesi engelli öğretmen ataması yapılmaz ise emekleri ziyan olacak.

Engelli öğretmenlerimize pozitif ayrımcılık yapılması ve tüm engelli öğretmenlerimizin atanması gerekmektedir.

Bu bağlamda;

1- 24 Nisan 2022 tarihinde yapılacak olan sınav öncesi engelli öğretmenlerimizin mağduriyetlerini gidermek adına üçüncü bir atama yapılması düşünülmekte midir?

2- Üçüncü bir atama yapılmaz ise yüksek puan alan öğretmenlerin bu emekleri ziyan olmayacak mı? Bu konuda daha önceden önlem almanız gerekmez miydi?

3- Yüksek puan alarak mağdur olan engelli öğretmen adaylarımızın, puanlarının geçerliliğinin uzatılması konusunda bir çalışma yapmayı düşünüyor musunuz?