Hatay, Antakya, Defne, Samandağ, Arsuz Radyosu Dinle

Valilik’ten Denetim…

Hatay Valiliği tarafından oluşturulan ekipler kanalıyla, Hatay’ın 15 ilçesinde gıda maddelerine yönelik; aşırı fiyat artışları, etiket ile kasa fiyat farkı yanı sıra stokçuluğa karşı denetimler yapılıyor. Valilik, oluşturulan ekiplerle, son 48 saatte 74 şirkete ait 296 ürünle ilgili denetimde bulunulduğunu duyurdu.

Aşırı fiyatla satış, etiket-kasa fiyat farkı ile stokçuluğa karşı, Market ve Depolara ani baskınlar yapılıyor.Hatay Valisi Rahmi Doğan’ın talimatları doğrultusunda, Ramazan ayının başlamasına günler kala; Ticaret İl Müdürlüğü, Hatay Büyükşehir Belediyesi ve 15 İlçe Belediyesi zabıta ekipleri tarafından haksız fiyat artışı, stokçuluk, KDV indirimi ve fiyat etiketi denetimleri gerçekleştirildi.

Hatay’ın 15 ilçesinde 19 ekip ile sürdürülen denetimlerde, 74 firmadan 296 ürün kontrol edildi. Kurallara uyumsuzluk nedeniyle 116 tutanak tutulduğu ve Ticaret İl Müdürlüğü tarafından değerlendirmeye alındığı belirtildi.

Ticaret İl Müdürlüğü’nün gelişmeyle ilgili açıklaması da şöyle:

“19 ekip ile devam eden denetimlerde, 74 firmada 296 ürün denetlenmiş, toplam 116 tutanak, Ticaret İl Müdürlüğümüz tarafından değerlendirmeye alınmıştır. Aşırı fiyat artışları, etiket – kasa fiyat farkı ve stokçuluğa yönelik denetimler kararlılıkla devam etmektedir.”