Hatay, Antakya, Defne, Samandağ, Arsuz Radyosu Dinle

Vali Doğan:Gençler! Cesaretimizi takviye ve devam ettiren sizsiniz…

Hatay Valisi Sayın Rahmi Doğan, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Vali Doğan, mesajında şu ifadelere yer verdi:

”Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Türk Milleti’nin tarihinde dönüm noktası olan, 19 Mayıs 1919’da yaktığı bağımsızlık ateşinin 102. yıldönümünü kutlamanın sevincini ve gururunu yaşıyoruz.

19 Mayıs; Fikirlerde başlayan, yüreklerde filizlenen ve tüm yurda yayılan vatan sevdasıdır. Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde işgal güçlerine karşı şahlanışının ve Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin kuruluşunun ilk adımıdır.

Millî Mücadele’yi başlatmak üzere Samsun’a çıktığı 19 Mayıs tarihini “Gençlik ve Spor Bayramı” olarak Türk gençliğine armağan eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk, geleceğimizin mimarı olan gençlerimize olan inancını, “Gençler! Cesaretimizi takviye ve devam ettiren sizsiniz. Siz almakta olduğunuz terbiye ve irfan ile insanlık meziyetinin, vatan muhabbetinin, fikir hürriyetinin en kıymetli timsali olacaksınız. Ey yükselen yeni nesil! istikbâl sizindir. Cumhuriyeti biz kurduk; onu yükseltecek ve devam ettirecek sizsiniz.” sözleriyle dile getirmiştir.

Sevgili gençler; unutulmamalıdır ki sınırları binlerce şehit ve gazi kanlarıyla çizilen ve bizlere emanet edilen bu kutsal vatan topraklarını koruyacak olan sizlersiniz.

Büyük fedakârlıkla kurulan Cumhuriyetimizi yücelterek daimî kılacağınıza, ülkemizi aklın ve bilimin ışığında fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür bireyler olarak her alanda bağımsız ve güçlü bir şekilde arzu edilen hedeflere ulaştıracağınıza olan inancım tamdır.

Bu duygu ve düşüncelerle; bizlere bu cennet vatanı emanet eden Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve milli mücadele kahramanlarımızı rahmet ve minnetle anıyor, siz değerli gençlerimizin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutluyorum.”