Hatay, Antakya, Defne, Samandağ, Arsuz Radyosu Dinle

Vali Doğan’dan arıtmanın kaldırılmasına destek…

Defne ilçesi Turunçlu Mahallesi’nde pis koku yayan, sağlık sorunu oluşturan arıtma tesisinin kaldırılması için, “Defne’nin Geleceği Platformu”(DEFGEP) adına bir heyet Vali Rahmi Doğan’ı ziyaret etti ve sıkıntılarını aktardı.

Heyet üyeleri, Vali Doğan’a, arıtma tesisinin neden olduğu sağlık sorunlarını anlattı. Vali Doğan da konudan haberdar olduğunu, halkın bu isteğini haklı ve meşru bulduğunu ifade ettikten sonra, konuyu Büyükşehir Belediye Başkanı ile istişare edeceğini söyledi.

Defne’nin Geleceği Platformu adına, ziyaret sonrası yapılan açıklama şöyle:

“Defne’nin Geleceği Platformu olarak; Adnan Özçelik, Sadık Nazik, Ahmet Soydinç, Nihat Eraslan ve Hasan Nurlu’dan oluşan bir heyetle, Hatay Valimiz Sayın Rahmi Doğan’ı ziyaret ettik. Turunçlu Atık Su Arıtma Tesisi ile ilgili TMMOB Raporu, HATSU’nun talep yazısı ve Defne Belediyesi Meclis kararını içeren dosyayı sunduk.

Bilimsel rapor ve veriler ışığında, atık su arıtma tesisinin bir an önce yaşam alanlarımızın dışına taşınması, mevcut alanın da, Defne ilçemizde çok ihtiyaç duyulan ‘kent park’ olarak değerlendirilmesi gerekliliği talebimizi ilettik.

Sayın Valimiz, bu konudaki yetkinin Büyükşehir Belediyesi’nde olduğunu, çalışmalarımızı yakından takip ettiğini, talebimizin haklı ve meşru olduğunu, ilin mülki amiri olarak, çevre ve halk sağlığını yakından ilgilendiren bir konudan sorumlu olduğunu ve Sayın Lütfü Savaş’la görüşeceğini, arıtma tesisinin taşınması konusunda düzenleyeceğimiz toplantı ve etkinliklerimizde her türlü kolaylığın ve güvenliğimizin sağlanacağını ifade etmiştir.

Valimiz Sayın Rahmi Doğan’a teşekkür ediyoruz…

Haklıyız, kazanacağız.”