Hatay, Antakya, Defne, Samandağ, Arsuz Radyosu Dinle

Vali Doğan’dan Anneler Günü Mesajı…

Hatay Valisi Rahmi Doğan, Anneler Günü dolayısıyla bir mesaj yaynladı.

Vali Doğan mesajında şu ifadelere yer verdi, “Ülkemizde her yıl mayıs ayının ikinci pazar gününü “Anneler Günü” olarak kutlamaktayız.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün de belirttiği gibi; “Büyük başarılar kıymetli anaların yetiştirdikleri seçkin evlatlar sayesinde olmuştur.” Dinimizde de; “Cennet annelerin ayağı altındadır.” Hadis-i Şerifi ile annelerimizin, ne kadar yüksek bir mertebede olduğu belirtilerek onlara saygı ve sevgide kusur edilmemesi gerektiğine işaret edilmiştir.

Sağlıklı ve mutlu bir toplum için, fikren ve bedenen iyi yetişmiş nesillere ihtiyaç vardır. Bu nesilleri en iyi şekilde yetiştirme sorumluluğu ailede, özellikle annelerdedir.

Bu duygu ve düşüncelerle; bu ülkenin varlığı ve birliği için canını seve seve feda eden başta aziz şehitlerimizin emaneti annelerimiz olmak üzere, bizleri canından, ruhundan bir parça olarak gören ve tüm hayatını bize adayan annelerimizin, Anneler Günü’nü en içten dileklerimle kutluyor, ahirete irtihal etmiş annelerimizi rahmetle anıyorum” Şeklinde konuştu.