Hatay, Antakya, Defne, Samandağ, Arsuz Radyosu Dinle

Ünsal: GEÇİNEMİYORUZ!

Eğitim Sen İskenderun Şube Başkanı Mustafa Ünsal ülkeyi yönetenlerin büyüme rekorlarından bahsederken, emekçiler ile halk için işsizliğin büyüdüğünü, pahalılığın arttığını, borçların kabardığını, faturaların şahlandığını söyledi.

Eğitim Sen İskenderun Şubesi üyeleri, eski bit pazarı önünde, ‘Emekten, Halktan yana Bütçe için Omuz Omuza!’ sloganıyla bir araya gelerek sıkıntılarını ve taleplerini dile getirdi.

Üyeler adına açıklamalarda bulunan Eğitim Sen İskenderun Şube Başkanı Mustafa Ünsal, yöneticilerin anlattıklarıyla halkın yaşadıklarının aynı olmadığını öne sürerek; “Ülkeyi yönetenler büyüme rekorlarından, şahlanan Türkiye’den bahsediyor. Bir avuç sermayedar için, yandaş şirketler için dedikleri doğru olabilir. Ama emekçiler için halk için işsizlik büyüyor, pahalılık artıyor, borçlar kabarıyor, faturalar şahlanıyor. Alım gücümüzün düştüğünü her gün çarşıda, pazarda, markette yaşadıklarımızla biliyoruz. İşsizliğin arttığını artık hemen her evde olan işsizlerden, özellikle genç ve kadın işsizlerden görüyoruz. Her gece yarın nelere zam gelecek, eriyen ücretlerimizle nasıl geçineceğiz, kapıya dayanan kara kışı nasıl atlatacağız endişesiyle yatıyoruz. Her sabah paramızın döviz ve zamlar karşısında adeta pula döndüğü, yoksulluğun ve işsizliğin arttığı bir güne uyanıyoruz” dedi.