Hatay, Antakya, Defne, Samandağ, Arsuz Radyosu Dinle

Uçuş Yerde Başlar konferansı düzenlendi…

25 Mayıs Çarşamba günü Barbaros Hayrettin Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen konferansın konukları; Tansen Koçboğan Yer Hizmetleri A.Ş Genel Müdür Yrd. Sahranur Altundaşar Adana Havalimanı İstasyon Müdürü), Mevlüt Sönmezler Adana Havalimanı İstasyon Başmüdürü), Berkay Aktaş Çelebi Hatay Havalimanı İstasyon Müdürü oldu. Yer hizmetli faaliyetlerinin günümüzdeki durumu, geleceği var olan sorunlara çözüm üretmek, cevapları aramak konularının konuşulduğu etkinliğe İSTE akademik ve idari personeli ile birlikte öğrenciler katılım sağladı.

Etkinlik, Havacılık ve Uzay bilimleri fakültesi, havacılık yönetimi bölüm başkanı Prof. Dr. Nuriye Güneş açılış konuşmasını yaparak başladı. Konferansın ilk konuşmasını Sahranur Altundaşar gerçekleştirdi. Altundaşar, Havaş’ın tarihçesi, hangi ülke ve şehirlerde hizmet verdiği, bu hizmetlerin türleri hakkında bilgiler aktardı. Konferansın ikinci konuşmacısı Berkay Aktaş ise Çelebi hava servisinin kuruluşu, tarihçesi, misyonu-vizyonu hizmet verdiği ülkeler, verilen hizmet tipleri hakkında bilgi vererek konuşmasına devam etti.

TGS hizmetleri, hizmet tipleri, hizmet verilen havaalanlarını anlattı. Konuşmasında, iş ve staj fırsatları hakkında önemli bilgilere de değindi. Son olarak FUGO Yer Hizmetleri Genel Müdür yardımcısı Tansen Koçboğan havalimanlarında sundukları yer hizmetleri ve faaliyetleri hakkında bilgiler aktardı.

Turkish Ground Services (TGS) in Adana Havalimanı İstasyon Başmüdürü Mevlüt Sönmezler konuşmasına bu alan ve farklı alanlardaki iş tecrübelerini, mesleki kariyer adımlarını anlatarak başladı.

İskenderun Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tolga Depci “sektör öğrenci buluşmalarını gerçekleştirmemizin amacı, sektörde yaşanan gelişmeleri yakından takip etmek ve öğrencilerimizin ufkunu geliştirecek örnekleri onlara sunmaktır. Bugün İSTE olarak, attığımız her adımda yeniyi ve günceli yakalamak için çalışıyoruz. Düzenlediğimiz her etkinliğin öğrencilerimize ne kadar olumlu katkı yaptığını da görüyoruz. Biz İSTE olarak amaç edindiğimiz gibi çalışmalarımızı sürdüreceğiz” dedi.