Hatay, Antakya, Defne, Samandağ, Arsuz Radyosu Dinle

Topal: Sayın Cumhurbaşkanı bir talimatta Hatay için versin…

TBMM Genel Kurulunda 2022 bütçesi görüşülürken söz alan CHP Hatay Milletvekili Serkan Topal, Hatay’daki hazine arazilerini gündeme taşıyarak sorunun çözümü için Sayın Cumhurbaşkanı bir talimatta Hatay için versin ve sorun çözülsün dedi.

Serkan Topal’ın Genel Kurulda yaptığı konuşmada şöyle dedi:

Sayın Cumhurbaşkanına sesleniyorum: Bir talimat da Hatay için versin. Sayın Bakanlara da soruyorum: Hatay’da on yıllardır hazine arazisi üzerinde evlerini yapan vatandaşlarımız mağdur; ecrimisilini ödemelerine rağmen bir türlü tapusunu alamıyor; yazıktır, günahtır. Bakanlara sesleniyorum: Ne zaman vereceksiniz tapusunu? Sadece tapu istiyorlar. Ayrıca, Belen’den Antakya’ya otoban tamamlanacak mı, tamamlanmayacak mı? Hassa Tüneli ne oldu? Bu konularla ilgili de AK PARTİ Hatay Milletvekillerinden destek bekliyoruz.

Konu ile ilgili olarak Hükümet adına Ticaret Bakanı Mehmet Muş cevap verdi. Muş cevabında ; Belen- Antakya yolu, onu Ulaştırma Bakanımıza soracağım. Bu Hassa Tüneli konusu Hükûmetin gündeminde olan bir konu. Dolayısıyla, orayı açmak istiyoruz çünkü onun şöyle bir boyutu var: İskenderun’da sanayi alanlarının genişletilmesi gerekiyor, orada alan yok, orada liman var.

O tünelle beraber tünelin arka tarafında sanayinin gelişebileceği ciddi bir alan var ve orası Gaziantep ve Maraş’a da açılıyor. Bu tünel çok kritik bir tünel. Bu tüneli Çalışma Bakanlığı, bizim milletvekillerimiz de takip ediyor. Ben bölgeye gittiğim zaman orada ilgili arkadaşlar da dile getirdiler. Bunu açacağız, bunu zorlayacağız.