Hatay, Antakya, Defne, Samandağ, Arsuz Radyosu Dinle

Topal: Hazine arazileri Hatay halkının hakkıdır…

CHP Hatay Milletvekili Serkan Topal, on yıllardır üzerinde ev yapılan, hazine arazilerinin Hatay halkına devri yerine hala ecrimisil ödemesi alınması kabul edilemez, dedi.

TBMM Genel Kurulunda söz alarak konuyu gündeme taşıyan Serkan Topal, Hatay Halkının mağdur edildiğini ifade ettiği konuşmasında şu ifadeleri yer verdi.

Seçim bölgem Hatay’da hazine arazileri sorunu devam ediyor. On yıllardır üzerinde kurulan evler, maalesef şu anda hak sahiplerine verilmiyor. Türkiye’de sadece Hatay’da hazine arazileri kendi mülk sahibine verilmiyor, neden? Bu ayrımcılık neden? İktidara sesleniyorum:

”İnanın, vatandaşımız arsa bedelinden daha çok ecrimisil ödüyor ve şu anda, maalesef, icralık oluyor. Sayın Cumhurbaşkanı Pandemi sürecinde kiraları düşürün diyor ama Maliye Bakanlığı ecrimisil düşürmüyor. Neden düşürmüyorsunuz? Öyle bir şey olamaz. Türkiye’de hazine arazilerini alamayan tek il Hatay, neden Hatay? Vatandaşlarımızı neden mağdur ediyorsunuz? Lütfen, bir an önce bu mağduriyeti ortadan kaldırın. Gelin, birlikte kaldıralım. Hatay halkı mağdur durumda.”