Hatay, Antakya, Defne, Samandağ, Arsuz Radyosu Dinle

Tokdemir’in Hatay’ın GAP illerinde yer alması talebi…

CHP Hatay Milletvekili İsmet Tokdemir Hatay’ı ve Hataylıları heyecanlıdan bir talepte bulundu. Hatay ilinin GAP illeri arasına alınmasını isteyen Tokdemir talebini yüksek sesle dillendirdi.

Bu konuda kanun teklifi veren Tokdemir şunları söyledi: “Sınır komşumuz olan Suriye’de süren kriz, Güneydoğu Anadolu Bölgesinde Suriye’ye sınırı bulunan Şanlıurfa, Gaziantep, Kilis ve Mardin illerini etkilediği gibi yine sınırı bulunan Hatay ilini de etkilemiş, yoğun göç ile değişen sosyo-ekonomik yapı yatırım ihtiyacım daha önemli ve acil hale getirmiştir.

 GAP illerinde yapılacak çalışmalara Hatay ilinin dâhil edilmesi, yatırım olanakları bakımından yararlı olacaktır.

Orta Ceyhan Menzelet Projesi kapsamında yer alan Kahramanmaraş, Gaziantep ve Hatay İllerinde yaklaşık 1.060.000 dönüm arazi sulamaya açılacaktır. Projenin çok kapsamlı olması nedeniyle Kahramanmaraş ve Hatay illeri GAP Bölgesi’nde olmamasına rağmen Hükümetçe GAP için hazırlanan Eylem Planına (2014-2018) dâhil edilmiş ve bu kapsamda değerlendirilmiştir.

Kavuzlu Barajının tamamlanması ile birlikte sulanacak olan Kahramanmaraş’taki Merkez Ova, Sağlık Ovası, ardından Nurdağı ve İslahiye ovaları ve Hatay’daki Amik ovası ile GAP daha geniş bir alana yayılmış olacaktır.

Kısaca GAP illeri ve Hatay’ın, sosyal ve ekonomik yapı bakımından gösterdikleri benzerlikten istifade edilerek, İdare tarafından sosyal kalkınma, ekonomik kalkınma, kültür ve turizm gibi alanlarda yapılacak plan programlar içerisinde Hatay’ında değerlendirilmesi hem Bölge hem Hatay için karşılıklı faydaya dayalı önemli bir adım olacaktır” dedi.