Hatay, Antakya, Defne, Samandağ, Arsuz Radyosu Dinle

Tezyini Sanatların Müzede Yükselişi…

Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi Sanat ve Tasarım Meslek Yüksek okulu’nun düzenlediği Öğretim Elemanları Karma Sergisi, 18 Mayıs Çarşamba günü Hatay Arkeoloji Müzesi’nde açıldı. ‘Tezyini Sanatların Müzede Yükselişi’ temasıyla açılan sergi, yoğun bir katılımla gerçekleşti.

Küratörlüğünü Öğr. Gör. Tülin Tümay ÇAĞLAYAN’ın yaptığı sergiye Hatay Vali Yardımcısı Erhan GÜNAY, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yusuf ÖNLEN, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Okan ŞENER, Sanat ve Tasarım Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Mustafa ATMACA, Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Seval YAVUZ, İl Kültür ve Turizm Müdürü Hüsnü IŞIKGÖR, Hatay Arkeoloji Müzesi Müdürü Ayşe ERSOY, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi’nden bir çok akademisyen, öğrenci ve birçok sanatsever katılım gösterdi.

Sergide Sanat ve Tasarım Meslek Yüksekokulu öğretim elemanlarından Öğr. Gör. Ceyda MURSALOĞLU, Öğr. Gör. Gülru DÜZCE, Öğr. Gör. Hüseyin BOZOĞLAN, Öğr. Gör. Mehmet Ali GÖZÜBENLİ, Öğr. Gör. Mehmet Hasan DEMİRCİ, Öğr. Gör. Murat TOKAT, Öğr. Gör. Ragıp POLAT, Öğr. Gör. Veli TOPBASAN ve Öğr. Gör. Yavuz Selim ERDİNÇ’in farklı disiplinlerdeki eserleri yer aldı.

Müzeler Haftası kapsamında Hatay Arkeoloji Müzesi’nde beklentinin üzerinde bir katılımla gerçekleşen sergi, Hatay Vali Yardımcısı Sayın Erhan GÜNAY, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi Rektör yardımcıları, akademisyenler, öğrenciler ve sanat severler tarafından büyük ilgi gördü, çok beğenildi. Hatay Arkeoloji Müzesi’nde açılan sergi, 24 Mayıs’a kadar izleyiciyle buluşmaya devam edecektir.