Hatay, Antakya, Defne, Samandağ, Arsuz Radyosu Dinle

Soroptimist Kulübü’nden Çocuk Hakları Konferansı…

ANTAKYA SOROPTİMİST KULÜBÜ, her sene 25 Kasım-10 Aralık arası gerçekleştirdikleri “Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele, 16 Günlük Aktivizm, Turuncu Günler” kapsamında, 05 Aralık Dünya Kadın Hakları gününde, Yıldız Selahattin Mıstıkoğlu Kız Teknik ve Meslek Anadolu Lisesinde günün anlam ve önemine uygun bir konferans gerçekleştirdi.

“ÇOCUK HAKLARI KONFERANSI”

Hatay Barosu Çocuk Hakları Komisyonu Başkanı Avukat İhsan YILMAZLAR’ın sunduğu “İnsan ve Çocuk Hakları” konulu sunumunu kız öğrenciler büyük bir ilgiyle dinlediler. Çocuk hakları, fiziksel, ruhsal, psikolojik, siber şiddet, akran zorbalığı gibi konularda bilgiler veren Av. İhsan YILMAZLAR, 18 yaş altı her bireyin çocuk olduğunu, mağduriyet durumlarında Hatay Barosu Çocuk Hakları Komisyonuna başvurulabileceğini, Çocuk Hak İhlalleri için Ücretsiz Danışma Hattı: 0534 595 72 71 numaralı hattın aranabileceğini vurguladı. Komisyondaki gönüllü avukatların her adımda mağdur çocukların yanında olacağını belirten Av. YILMAZLAR, konferans sonrası öğrencilerin sorularını tek tek yanıtladı.

Çocuk Hakları Komisyonu avukatları, okul öğretmen ve idarecileri, Antakya Soroptimist Kulübü üyeleri ve yine kulüp üyesi ve Hatay Barosu Yönetim Kurulu Üyesi Avukat Oya MISTIKOĞLU’nun da izlediği konferansın sonunda Avukat İhsan YILMAZLAR ve Okul Müdiresi Safiye KÖSEOĞLU’na teşekkür belgeleri verildi.

Antakya Soroptimist Kulübü Başkanı Dr. Sonay ALTUNAY BAYRAKTAR, kız öğrencilere yaptığı konuşmasında,

“Biz Soroptimistler, 121 ülkede 72.000 üye ve Türkiye’de ise 34 kulüp 964 üyeyle, 100 yıldır kadınlarımız ve kız çocuklarımız için çalışıyoruz. Yalnız kadına yönelik değil, tüm canlılara yönelik şiddetin karşısındayız. Haklarımızı bilmek ve öğrenmek çok önemli, inşallah hiçbir zaman muhtaç olmayız ancak olursak ne yapacağımızı bilmek için bu bilgiler çok değerli olacaktır.

Bugün burada şimdinin pırıl pırıl gençleri, geleceğin kadınlarıyla birlikte olmak bizim için çok büyük bir mutluluk oldu. Konferansımızın gerçekleşmesine katkıları için, Avukat İhsan Yılmazlar’a, Kurucu Başkanımız Avukat Oya Mıstıkoğlu’na, sevgili üyemiz Şölen Mıstıkoğlu’na, bizlere ilgi ve destekleri için okul müdiresi Sn. Safiye Köseoğlu’na ve PDR öğretmeni Sn. Emine hanıma ve katılım gösteren tüm üye kız kardeşlerimize çok teşekkür ederiz. Antakya Soroptimist Kulübü olarak kadınlarımız ve kız çocuklarımız için durmadan çalışmaya devam edeceğiz” dedi.