Hatay, Antakya, Defne, Samandağ, Arsuz Radyosu Dinle

Savaş: Suyumuz ve geleceğimiz tehdit altında…

Hatay Büyükşehir Belediye(HBB) Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş ve HATSU Genel Müdürü Muhammed İkbal Polat, ‘22 Mart Dünya Su Günü’ ile ilgili bir mesaj yayımlayarak gün geçtikçe kuraklığın arttığı, su kaynaklarının git gide tükendiği bu dönemde suyu korumanın önemine dikkat çekti. 

Ülkemizde ve ilimizde artan nüfus, hızlı şehirleşme, iklim değişikliği ve tekrarlanan kuraklıklar var olan tatlı su kaynaklarını tehdit ettiğine vurgu yapan Başkan Savaş, “yaşanan bu olgularla, tehdit altında olan sadece suyumuz değil, geleceğimiz, nefesimiz ve hayatımız.  Lütfen, suyumuzu israf etmeyelim, kıymetini bilelim. Gelecek nesillere yaşanabilir bir dünya bırakalım” mesajını verdi. 

Su, paha biçilemez doğal bir miras ve her canlının hakkı olduğunun altını çizen Başkan Savaş, bu mirası bizden sonraki nesillere temiz, sağlıklı ve bilinçli şekilde aktarmak amacıyla mücadele ettiklerini belirterek, “Büyük öneme sahip bir yaşam kaynağının kullanımı hususunda özel duyarlılık göstermeli ve israf etmemeliyiz. Su insanoğlu için vazgeçilmez bir unsurdur. Bu sebeple bilinçli kullanmalıyız.”dedi.

Genel Müdür Polat, “Tüm Sevdiklerimiz İçin Suyumuzu Korumalıyız”

HATSU Genel Müdürü Muhammed İkbal Polat verdiği mesajda ise; “yaşamamızın her anında var olan ailemiz, geleceğimiz olan sevdiklerimiz ve tüm sevdiklerimiz için suyumuzu korumalı ve israf etmemeliyiz” ifadelerine yer verdi.

Deniz, nehir, göl, barajlar gibi yeraltı ve yerüstü su kaynaklarının her zamankinden daha fazla korunmasına ve tüm insanlık olarak duyarlılık gösterilmesi gerektiğine vurgu yapan Polat, dünyadaki tüm canlıların yaşamsal kaynağı olan suyun korunmasına, bilinçli ve sağduyulu tüketilmesini temenni etti.

Hayatımız, Nefesimiz ve Aşımız İçin…

Suyun korunması için belli başlı sebepleri sıralayan hatsu saha ve vatandaşlar şu mesajı verdi; “hayatımız, geleceğimiz, sağlığımız, doğamız, nefesimiz, aşımız, ekmeğimiz ve güzel yarınlarımız için suyumuzu korumalıyız” ifadelerine yer verdi.