Hatay, Antakya, Defne, Samandağ, Arsuz Radyosu Dinle

Savaş, Rus yatırımcıları Hatay’a davet etti…

Suriye’de yıllardır süregelen olaylar sebebiyle ekonomik, psikolojik ve sosyolojik açıdan olumsuz etkilendiklerini belirten Savaş, tüm yaşananlara rağmen yepyeni projeler geliştirdiklerini ifade etti.

Hatay halkının refahı ve kalkınması için bazı başat projeleri hayata geçirdiklerini açıklayan Savaş, “EXPO 2021 Hatay, Hatay Deniz Otobüsü ile başta Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ve Lübnan olmak üzere bölgedeki ülkelerle yeni bir yol, bir deniz yolu açıyoruz. Ayrıca kırsal kalkınma ve gastronomi atılımlarımız var. Biz şehrimizin sahip olduğu öz kaynakların farkındayız. Var olan bu enerjiyi harekete geçirmek, olumsuz tabloyu tersine çevirmek için gerekli adımları atıyoruz. Rusya ile karşılıklı olarak ticari ve kültürel ilişkileri çok daha fazla geliştirmek istiyoruz” diyerek Rus yatırımcıları Hatay’a davet ettiğini söyledi.

Başkan Savaş toplantıda Hatay ile Rusya arasındaki ticari ilişkilerden de bahsetti.

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, Rus gazeteciler ile çevrimiçi basın toplantısı yaptı.

Rusya’nın I.TASS Haber Ajansı Genel Müdürü Aleksander Pothein ve E. Rus Diplomat Prof. Dr. Aleksander Kolasnikova’nın katılımıyla yapılan toplantıda Başkan Savaş, Hatay’ın ticari, ekonomik, kültürel değerlerini basın mensupları ile paylaştı.

Hatay’ın kadim tarihi boyunca 13 farklı medeniyete ev sahipliği yaptığını ve yüzyıllardır bu medeniyetlerin izini büyük gururla taşıdığını söyleyen Savaş, İslamiyet, Hristiyanlık ve Musevilik başta olmak üzere inançların her zaman kalbinin attığı yer olduğunu belirtti.

Lütfü Savaş, Rus basın mensuplarına şehrin ekonomik ve ticari yaşamıyla ilgili bilgiler verdi.

Rusya ile Hatay’ın iyi ekonomik ilişkiler içerisinde olduğunu sözlerine ekleyen Savaş, “Biz bu ilişkileri turizmde de ilerletmek istiyoruz. İyi ilişkilerimizin etkisini görmek için attığımız adımlar maalesef pandemi sebebiyle sekteye uğradı. Pandemi koşullarına rağmen ilimizde kırsal kalkınmayı sağlamak için kurduğumuz Hatay Girişim ve Gıda Sanayi Anonim Şirketimiz aracılığı ile Moskova’daki World Food Moscow fuarında stant kurduk. Ürünlerimizi ve ilimizi tanıttık. Umuyorum ki en kısa zamanda pandemi süreci sona erer ve şu anda çok düşük sayıda olan Rus dostlarımızı Hatay’da konuk edebiliriz” ifadelerini kullandı.

Savaş, toplantıda EXPO 2021 Hatay hakkında da detaylı bilgi verdi.

Organizasyonun pandemi koşulları nedeniyle 2022 yılının Nisan ayına alındığını açıklayan Savaş, “Biz hazırlıklarımızı 10 Aralık 2021’e göre yapmıştık ancak tarih değişikliğini fırsata çevireceğiz. Baharın gelişini EXPO ile hep birlikte karşılayacağız. Sizleri, şehirlerinizi ve halkınızı Hatay’a bekliyoruz” diyerek Rus halkını EXPO 2021 Hatay’a davet etti.