Hatay, Antakya, Defne, Samandağ, Arsuz Radyosu Dinle

Sağlık Çalışanlarından Grev…

Hatay Tabip Odası, Hatay Diş Hekimleri Odası ve Hatay Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası’nın (SES) öncülüğünde il genelinde yapılan eylemlerde, “sağlık emekçilerinin artık çalışamaz hale geldiği” belirtildi.

 Sağlık emekçileri bir günlük grev ile hak ettikleri ücretler ve çalışma koşullarına, sağlıkta şiddete karşın etkin yasanın kabulü ve salgının meslek hastalığı olarak kabul edilmesi başta olmak üzere sorunların çözümüne dikkat çekmeyi amaçladı.

Hatay Tabip Odası Başkanı Dr. Sadık Nazik, basın açıklamasında, çalışma şartlarının sürdürülemez olduğunu dile getirerek, “Oyalama değil, hakkımız olanı istiyoruz. Yaşama adanmış bir mesleğin mensupları olarak hakkımızı gasp eden bu bozuk düzene karşı alternatifsiz değiliz. Bize dayatılan bu çalışma koşulları, bu sefalet ücretlerin kader olmadığını biliyoruz. 14 Mart Sağlık Haftası’na doğru giderken büyük sağlıkçı buluşmaları gerçekleştireceğiz. Taleplerimizin karşılanmaması durumunda daha uzun süreli görev’e hazır bulunduğumuzu da buradan kamuoyuna bildirmek istiyoruz” diyerek iktidara seslendi.

Acil hastalar, diyaliz hastaları, acil ve riskli gebeler, çocuk aciller, kanser hastaları, yoğun bakım hastalarının bakımı aksamadan, yoğun bakım ve yatan hastalara verilenler dışındaki tüm hizmetler büyük çapta durdu.

İSTEKLER  DİLE GETİRİLDİ

Vazgeçmiyoruz, oyalama değil, hakkımızı İstiyoruz” sloganıyla yapılan eylemlerde şu istekler dile getirildi;

– Ücretlerimize gerçek enflasyon ve yapılan zamların üzerinde zam istiyoruz.

– Ekonomik ve özlük haklarımızla ilgili yeni yasa tasarısının en kısa zamanda meclise sunulmasını istiyoruz.

-Sağlıkta yeni bir şiddeti önleme yasası istiyoruz

-3 bin 600’dan başlayıp 7 bin 200’e kadar kademeli olarak ek gösterge ve yılda 120 gün yıpranma payı istiyoruz.

– Covid-19’un meslek hastalığı sayılmasını istiyoruz.