Hatay, Antakya, Defne, Samandağ, Arsuz Radyosu Dinle

Parlar; Hatay’ın da, Türkiye’nin de yüzü gülecek…

Geçen yıl 224 bin 300 çocuğun suça sürüklendiğinin açıklandığına işaret eden CHP İl Başkanı Ramiz Parlar, “Hatay’da ise bu sayı daha da can yakıcı çünkü 4278 dosya var!” dedi.

CHP İl Başkanı Başkan Parlar, Adli Sicil ve İstatistik Genel Müdürlüğünün 2021 yılına ait “suça sürüklenmiş çocuk” istatistiklerini açıkladığı verilere dikkat çekerek “224 bin 300 çocuk suça sürüklendiği belirtildi. Hatay’da ise bu sayı daha da can yakıcı çünkü 4278 dosya var. Bunlardan 1711 Mahkûmiyet, 770 Hapis cezası. Bu veriler sadece birer rakam değil, aslında iktidarın uyguladığı utanç verici politikaların birer göstergesi” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi Hatay İl Başkanı Hasan Ramiz Parlar, Adli Sicil ve İstatistik Genel Müdürlüğü’nün 2021 yılına ait “Hatay’da suça sürüklenmiş çocuk istatistiklerini” kamuoyuyla paylaşmasının ardından değerlendirmede bulundu.

Hataylı çocuklar için ellerinden geleni yapmaya çalıştıklarının altını çizen CHP’li Parlar “Ama bu çocukların korunmaya, özel bakıma, okumaya, eğitim- öğretim görmeye hakkı var. Fakat bu çocukların fırsat eşitsizliği de var.

Kimisi eğitim göremiyor, kimisi barınamıyor, kimisi özel bakımdan yoksun. İktidarın yegâne görevi bu çocukları hapise atmak değil bunlara güzel bir gelecek vermek. Ama iktidar bu konuda yetersiz kalıyor. Bu yüzden binlerce çocuk suça sürüklenmek zorunda kalıyor. İktidar her ne kadar sorumsuz ve bilinçsiz davransa da bizler söz veriyoruz. İktidarlığımız döneminde tek bir çocuğun dahi burnu kanamayacak, her çocuk aynı eşitlikte büyüyecek. CHP iktidarlığında Hatay’ın da, Türkiye’nin de yüzü gülecek” şeklinde konuştu.