Hatay, Antakya, Defne, Samandağ, Arsuz Radyosu Dinle

Parlar: AKP iktidarı vatandaşımızın psikolojisini bozmaya çalışıyor…

“VATANDAŞLAR 1,5 YILDA HEM KORONAVİRÜS HEM DE AKP SALGININA MARUZ KALDI”

CHP Hatay İl Başkanı Hasan Ramiz Parlar, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın gece 12’den sonra müzikle ilgili kullandığı ifadelere tepki gösterdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın müzik kısıtlamasıyla ilgili “Kusura bakmasınlar. Gece, kimsenin kimseyi rahatsız etmeye hakkı yoktur” sözlerine sanat camiasından ve milyonlarca vatandaştan büyük tepki geldi. Birçok sanatçı, müzisyen ve vatandaş, Erdoğan’ın yasak kararına sosyal medyadan tepki gösterdi.

CHP Hatay İl Başkanı Hasan Ramiz Parlar da Erdoğan’ın sözlerine şu ifadelerle tepki gösterdi:

“Salgının en başından bu yana maske dağıtmayı dahi beceremeyen, aşı konusunu eline yüzüne bulaştıran ve herkes aşılandıktan sonra gelen aşılarla güya başarı öyküsü yaratmaya çalışan AKP iktidarı, salgının en başından beri keyfi bir şekilde, sözde koronavirüse karşı tedbir adı altında tuhaf genelgelerle zaten sağlık açısından endişeli olduğumuz şu 1,5 yılda vatandaşlarımızın psikolojisini bozmaya çalışıyor”

İktidarın koronavirüse karşı tedbir adı altında yayınladıkları genelgelerin ve alınan kararların fırsatçılık olduğunu ve yaşam tarzına müdahale olduğunu ifade eden CHP’li Parlar, “AKP iktidarı tek adam yönetimi altında ülkeyi uçuruma sürüklemeye yaptıkları açıklamalarla, davranışlarıyla, manasız politikalarıyla devam ediyor.

 Ruhu kararmış, kendi etrafına dahi güvenemeyen, millete her türlü hakaret eden AKP yönetimi şimdi çıkıp sanata, müziğe bulaşmaya çalışıyor. İnsanların yaşam tarzlarına, ne yiyip içtiklerine, nasıl dans ettiklerine, nerede nasıl kahkaha attıklarına, aynı evde yaşayıp yaşamayacaklarına, kaç çocuk yapıp yapmayacaklarına karışmayı artık kesin! Burası kafanızda kurduğunuz bir molla cumhuriyeti değil!

Burası Türkiye Cumhuriyeti ve bu ülkenin vatandaşlarının yaşam alanlarına müdahale etmeye hakkınız da haddiniz de yok!” dedi.

CHP’li Parlar son olarak, sosyal medyada sanatçıların ve vatandaşların da başlatmış olduğu etiket çalışmasına da atıfta bulunarak, “Kusura bakıyoruz” diyerek sözlerini noktaladı.