Hatay, Antakya, Defne, Samandağ, Arsuz Radyosu Dinle

Özel aracınızda bile maske takma zorunluluğu var…

Yasa tam anlamıyla uygulanmaya başlandı.

İçişleri Bakanlığının yeni tip korona virüs tedbirlerinden maske kullanımı zorunluluğuna ilişkin 81 il valiliğine talimatı doğrultusunda bu kuralı ihlal edenlere idari para cezası uygulanacak.

MASKEYİ TAK, CEZAYI YEME…

Covid-19 tedbirleri kapsamında Hatay’da da aylardır yapılan uyarılarda sona gelindi.

MASKE TAKMAYANA 900 TL CEZA…

Araç sürücüleri ve araçta bulunanlar son kez uyarıldı.

Maske takma zorunluluğuna uymayanlara 930 lira ceza uygulaması başladı. Ancak özel araçlarında tek başına veya evde sürekli birlikte olduğu çocuğu, eşi, annesi, babası vb. aile bireyleriyle birlikte seyahat edenlere de maske takma zorunluluğu getirilmesi şaşırttı.

Oysaki Sağlık Bakanı Fahrettin Koca zaman zaman yaptığı değerlendirmelerde, “Maske takmanın eziyete dönüştürülmemesi gerek, tek başınıza olduğunuz yerlerde maske takmak zorunda değilsiniz.” Açıklamasında bulunmuştu…

Hatay Valisi Rahmi Doğan, korana virüs tedbirleri kapsamında 81 İl’de eş zamanlı olarak “Sağlık İçin Hepimiz İçin Denetim” sloganıyla gerçekleştiren denetimler çerçevesinde çarşı esnafına ziyaretlerde bulundu.

06 Ağustos 2020 Perşembe günü saat 11.00’de gerçekleştirilen denetimlerde Vali Doğan Korona virüs tedbirleri kapsamında yaptığı açıklamada, “Malum mart ayının başından bu yana tüm dünyada ve ülkemizin genelinde olduğu gibi ilimizde de korona virüsle mücadele ediyoruz. Bu kapsamda Bakanlıklarımızın belirlemiş olduğu çerçevede ilimizde de tüm tedbirler uygulanmaktadır.

Ancak zaman zaman birtakım sorunlar yaşamıyor değiliz. Bugün Türkiye genelinde İç İşleri Bakanımız Süleyman Soylu önderliğinde yapılan bir uygulama var. Özellikle maske ve mesafe konusunda vatandaşlarımızı uyarmak, hatırlatmak ve bir farkındalık uyandırma anlamında tüm Valilerimiz, Kaymakamlarımız, Belediye Başkanlarımız, Esnaf Odalarımız, Ticaret Oda Başkanlarımız, tüm kamu, kurum, kuruluşların müdürleri ve personelleri ile birlikte etrafımızdaki vatandaşlarımıza maske ve mesafe hususunda tekrar bir hatırlatma yapma ve farkındalık oluşturma konusunda bir girişimde bulunuyoruz.

Tüm vatandaşlarımıza çağrımız; virüsle mücadele de en önemli kural maske, mesafe ve temizliktir. Kendimizin ve sevdiklerimizin sağlığı için tedbirlere harfiyen uymak gerekmektedir. Şu anda yürütülen mücadelenin bilinen tek yöntemi bu. Aşı bulunmadığı müddetçe maske ve mesafeyi kuramadığımız zaman sıkıntı yaşayacağımızı aşikâr.

Bu konuda herkes kendi tedbirini ve etrafındakilere de bu konuda bir hatırlatma yapmayı vazife olarak görmesi gerekmektedir. Biz de bugün bunu yapmak üzere ilimizdeki esnaflarımıza, vatandaşlarımıza farkındalık oluşturmak için böyle bir girişimde bulunuyoruz. Umarım en kısa süre içerisinde tüm dünya bu virüs illetinden kurtulmuş olur ve normal hayatımıza döneriz. Ancak yeni normal dediğimiz bu hayatı da belirlenen kurallar çerçevesinde yürütmemiz lazım.

Aksi takdirde ekonomik, sosyal ve kültürel olarak birtakım sıkıntılarla karşılaşmak durumunda kalabiliriz. Bunu aşabilme anlamında da belirlenen bu tedbirlere riayet edelim. Her şeyden önce maske, mesafe ve hijyen diyoruz. Tüm vatandaşlarımızdan bu konuda alınan tedbirlere uymalarını istiyoruz.

Bugünden itibaren inşallah bu ikazlarımız ve hatırlatmalarımız devam edecek. Ben inanıyorum ki tüm Hataylı hemşirelerimiz bu belirlenen kurallara riayet edecektir. Herkesi saygıyla selamlıyorum”. Dedi.

Denetimlerde Vali Doğan’a,  Vali Yardımcısı Aydın Tetikoğlu, İl Jandarma Komutan Yardımcısı Yarbay Ali Ergüçlü, İl Emniyet Müdürü Vedat Yavuz, Antakya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Hikmet Çinçin, Hatay Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (HESOB) Başkanı A. Kadir Teksöz ve ilgili kurum müdürleri eşlik etti.