Hatay, Antakya, Defne, Samandağ, Arsuz Radyosu Dinle

Oruç: Yavuz Sultan Selim Caddesi’nin adı değiştirilmelidir…

Arap Alevilerinin tarihteki en büyük soykırımı olan 26 Ağustos 1516 yılının 504. yıl dönümü münasebetiyle kendini Hatay Halkına adamış Aktivist olarak tanıtan Mevlüt Oruç bir açıklama yaptı…
Aktivist Oruç; açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Yavuz Sultan Selim’in Alevi Katliamı, tarihte yaşanan en vahşi katliamlardandır… Yavuz Sultan Selim’in Alevi Katliamını ve bütün  katliamları kınıyoruz – lanetliyoruz.

Yanyana, içiçe, omuz omuza, kardeşçe ve huzur içinde birlikte yaşamın başkenti olan Antakyamızda  ‘Yavuz Sultan Selim’ Caddesi adı uygun değildir. Antakya’mıza bütünleştirici, ortaklaştırıcı, pekiştirici cadde adları daha uygundur. Antakya Yavuz Sultan Selim Caddesi’nin adı değişmelidir.”

Bu konuda Aktivist Mevlüt Oruç önerilerini şu şekilde sıraladı:
“Yavuz Sultan Selim caddesi adı yerine ‘ilk Kurşun Caddesi’ adı olmasıdır.
Bu önerimizin Hatay Valiliği, Antakya Kaymakamlığı, Antakya Belediyesi ve HBB tarafından Değerlendirilmesini  telep ediyoruz.
           

Millî Mücadele’de düşmana karşı atılan ‘ilk kurşunun -hattâ kurşunların’, Dörtyol’da, 19 Aralık 1918’de, Mondros Mütarekesi’nden elli gün sonra, yiğit Dörtyollular’ın cesur evlâdı Mehmet Çavuş (Mehmet Kara) ve müfrezesi tarafından atıldığını ortaya çıkarmıştır.”
           

Bu önerimizin Sosyal Medya ve Basın yayın yolu ile Yetkililere ulaşacağına inanıyorum. Saygılarımla…  MEVLÜD ORUÇ