Hatay, Antakya, Defne, Samandağ, Arsuz Radyosu Dinle

Milletvekili Çelik ve Başkan Yılmaz Derici esnafla bir araya geldi…

“KİREÇLİK YARMA TESİSİ” DERİCİ ESNAFIMIZIN İŞLERİNE KOLAYLIK SAĞLAYACAK 

 Antakya Belediye Başkanı İzzettin Yılmaz, AK Parti Hatay Milletvekili Sabahat Özgürsoy Çelik ile birlikte Deri Üretim sektörüne destek vermek amacıyla kurulacak olan “Kireçlik Yarma Sistemi Ortak Üretim Tesisi” hakkında derici esnafı ile bir araya gelerek istişarelerde bulundular.

 Başkan Yılmaz ziyarette; “ Kireçlik Yarma Sistemi Ortak Üretim Tesisi ile Derici Esnafımızın üretim kapasitesi ve hızı artacak. Tesis, esnafımızın işlerine kolaylık sağlayacak. Şehir esnafımızın her türlü ihtiyaçlarının giderilmesinde bizler her daim destek vermeye hazırız. Bu proje için de tüm proje paydaşlarına tebrik ve teşekkürlerimi iletiyor, tüm sektör çalışanlarına hayırlı olmasını temenni ediyorum.” dedi. 

Antakya Ticaret ve Sanayi Odası, Antakya Dericiler Temin Tevzi Kooperatifi ve Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı işbirliği ile kurulacak olan Kireçlik Yarma Sistemi Ortak Üretim Tesisi hakkında yapılan istişare toplantısına AK Parti Hatay Milletvekili Sabahat Özgürsoy Çelik, Antakya Belediye Başkanı İzzettin Yılmaz, Ticaret Odası Genel Sekreter Yardımcısı Erhan Yağız, Doğaka Genel Sekreteri Onur Yıldız katılım gösterdiler. 

MAVİ OLMAK İÇİN DEZENFEKTEYE DEVAM 

Antakya Belediyesi ekipleri, Koronavirüs ile mücadele tedbirleri kapsamında şehrin dört bir yanında dezenfekte çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. 

Antakya Belediyesi’nden yapılan açıklamaya göre vatandaşların sağlığını korumak, salgının yayılmasını önlemek amacıyla yürütülen çalışmalar kapsamında dezenfekte çalışmalarının Antakya’nın 95 mahallesinde bulunan camiler, okullar, muhtarlıklar, sağlık ocakları, kurumlar, cadde ve sokaklar gibi vatandaşların bulunduğu tüm noktalarda devam ettiği belirtildi. 

Sağlık Bakanlığı tarafından ülke genelinde uygulanan risk gruplarına göre renklendirme sistemi ve kısıtlamaların bu renk üzerinden değerlendirilecek olması şehir bazında dikkat edilmesi gereken bir husus. Bu nedenle Antakya Belediyesi tüm birimleri ile mücadeleyi sürdürüyor. 

İBADETHANELERDE TEMİZLİK ÇALIŞMALARI TİTİZLİKLE YÜRÜTÜLÜYOR 

Antakya Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri sosyal belediyecilik kapsamında şehir genelinde bulunan cami, türbe, ziyaret, kilise ve havra gibi ibadethanelerde temizlik çalışmalarını sürdürüyor. 

Açıklamada ayrıca özel ibadethane temizlik araçları ile özellikle camilerde yıkanan halıların aynı anda kurutulduğu ve bu nedenle vatandaşların beklemesine gerek kalmadan ibadetlerine devam edebildikleri vurgulandı. 

Açıklamada Antakya Belediyesi’nin kutsal mekânların temizliğine önem verdiği ve her zaman temiz kalması için Temizlik İşleri Müdürlüğü ekiplerinin çalışmaları özenle gerçekleştirdiği, vatandaşların tertemiz bir ortamda ibadetlerini gerçekleştirmeleri için ibadethanelerdeki temizlik çalışmalarının periyodik olarak gerçekleştirileceği belirtildi.