Hatay, Antakya, Defne, Samandağ, Arsuz Radyosu Dinle

Kurtuluş caddesindeki restorasyon çalışmaları sürüyor…

Dünyanın ışıklandırılan ilk caddesi olarak tarihe geçen Kurtuluş caddesinde ki restorasyon çalışmaları sürüyor. Ağır seyir eden çalışmalara rağmen cadde üzerindeki binaların birçoğu restore edilip hizmete sunuldu. Caddenin çehresini değiştiren çalışmalar için görüş bildiren vatandaşlar ise çalışmayı yürüten ilgili birimlere teşekkür ettiler.

Çalışmayı yürüten Antakya Belediyesi tarihteki ismiyle HEROD caddesini yeniden canlandırmak üzere çalışmalarına ara vermeden devam ettiği açıklamasında bulundu.
Caddenin tarihteki yerini yeniden alabilmesi için İller Bankası ve yüklenici firma işbirliği ile birçok cephede iyileştirme işlemleri tamamlanırken kalan yerlerinde kısa sürede bitirileceği açıklandı.

Cadde üzerinde bulunan toplam 125 bina ve iş yerini kapsayan çalışmaların çatı, pencere, kapı, camekân, elektrik tesisatı ve boya işlerini içerdiğini söyleyen ilgili birimler, turizm açısından ortaya güzel manzaralar çıkacağına inandıklarını söylediler.

Bu arada Kurtuluş Caddesinin yayalaştırılması kararının alındığı 2 Temmuz 2019 tarihinden bu yana iki yıl geçti. Ancak yayalaştırma çalışmasından halen ses yok.

Bilindiği üzere 2 Temmuz 2019 tarihinde Hatay Valisi Rahmi Doğan Başkanlığında yapılan Hatay Milletvekillerinin yanı sıra Lütfü Savaş’ın da katıldığı toplantı da hatırlanacağı üzere 4 maddeden oluşan karar alınmış ve o gün BŞB ye caddenin yayalaştırılması ile ilgili çalışmalarda kullanılmak üzere 100 milyon lira borçlanma yetkisi verilmişti.

311 yapının kamulaştırılma işlemlerinde kullanılmak üzere 100 milyon TL’nin Hatay Büyükşehir Belediye Meclisi 2019 yılı Ağustos ayı olağan toplantısında tüm partilerin oy birliği alındığını hatırlatan vatandaşlar, “Proje ne oldu?” diye sordular.