Hatay, Antakya, Defne, Samandağ, Arsuz Radyosu Dinle

Kültür Ve Turizm Elçileri Hatay’da Buluştu…

HATAY’IN TURİZM POTANSİYELİ GÜN YÜZÜNE ÇIKIYOR

Hatay Büyükşehir Belediyesi, 1 Nisan’da başlayacak Expo öncesinde şehrin var olan turizm potansiyelini yükseltmek ve gün yüzüne çıkarmak için çalışmalara devam ediyor.

Bu anlayışla hareket eden HBB, turizm sektörünün önde gelen kurum ve temsilcilerini Hatay’da ağırladı. HBB’nin ev sahipliğindeki buluşmada, Hatay’ın doğal, tarihi ve kültürel zenginlikleri ile gastronomisi tanıtıldı.

Toplantıya katılan paydaşlar, aynı bölge üzerindeki şehirlerin ortak etkileşim içerisinde bulunarak bölge kavramı üzerinden turizm potansiyelini arttırmaya yönelik neler yapılabileceği konusunda görüş bildirdi.Temsilciler, her kentin mevcut turizm potansiyelinin tespit edilmesi ve turizmde etkili olan etkinliklerin örnek teşkil edecek düzeyde diğer şehirlerle paylaşılması üzerine ortak paydada birleşti.

Temsilciler ayrıca, Ukrayna ve Rusya arasında devam eden savaşın ülke ve bölge turizmine etkisi hakkında istişarede bulundu.Konuklar daha sonra Expo 2021’in Antakya- Defne bölgesindeki alanı ziyaret etti. Expo’21 Hatay Genel Sekreter Yardımcısı Musa Eskiocak konuklarına alandaki son hazırlıklarla ilgili bilgi verdi.

UNESCO tescilli Hatay mutfağının en güzel örneklerini Gastronomi Evi aracılığı ile tadan misafirler daha sonra Hatay’ın tarihi ve turistik yerlerini gezdi.Hatay ve Expo’nun tanıtımını da içeren, turizm odaklı toplantıya; yerel yönetimlerin turizm şube müdürleri, STK, medya toplulukları, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Türkiye Seyahat Acentaları Birliği, İstanbul Turizm Platformu ve havayolu şirketlerinin yetkilileri katıldı