Hatay, Antakya, Defne, Samandağ, Arsuz Radyosu Dinle

Kahraman; Sağlık Bakanlığı Adeta doktor Bakanlığı olmuş Durumda…

Hürriyet Sağlık-Sen genel merkez yönetim kurulu aldığı karar ile tüm üyeleri ile birlikte tüm sağlık kuruluşlarında riskli birimler hariç olmak üzere 30 Haziran Perşembe ve 1 Temmuz Cuma günleri iş bırakma eylemi yapacaklarını dile getirdi.

Hürriyet Sağlık-Sen Basın ve Dış İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Serdar Kahraman yapacakları eyleme ilişkin açıklama yaptı.

İş bırakma gerekçelerini sıralayan Serdar Kahraman şu şekilde açıklamada bulundu;

Sağlık Bakanı Sayın Dr. Fahrettin Koca’nın birçok kez yaptığı açıklamalarında gördük ki sağlık çalışanları artık bir üvey evlat muamelesi görmektedir. Birçok bakanlık tarafından pandemi döneminde kendi çalışanları için sayısız iyileştirmeler yapılmıştır.

Oysaki sağlık bakanlığı bırakın sağlık personellerine bir iyileştirme yapmayı hekimleri ayrı diğer sağlık personellerini ayrı kefede tutarak adeta kurum içerisinde ayrışmalara ve kutuplaşmalara sebep olmuştur.

“Sağlık çalışanları özellikle de pandemi süreci başta olmak üzere son yıllarda hak ettiği değeri bir türlü göremediği gibi sahip olduğu birçok hakkı da kaybetmiştir. Tüm dünyada ölümlere neden olan Covid-19 salgını sırasında bile sadece bir alkış ile teselli edilmeye çalışılan sağlık çalışanlarının hiçbir talebinin ne yazık ki karşılanmadığı görülmüştür.

Teselli mahiyetinde geriye dönük enflasyon farkı değil, iyileştirme amaçlı ileriye dönük gerçek enflasyon oranında zam istediklerini belirten Kahraman, “Yıllardır enflasyon karşısında eriyip giden memur maaşlarına iş işten geçtikten sonra yapılan 6 aylık sahte enflasyon farkı ile hiçbir kayıp telafi edilemez.

Son altı ayda memurlar günlük artan zamlar karşısında en az iki maaşını kaybetmiştir. Memurun Temmuz ayında alması gereken gerçek zam oranı şu an yıllık %74 olan enflasyon oranıdır. Sosyal hakları bile verirken adil değilsiniz.

Sayın Sağlık bakanının son zamanlarda mecliste görülmesi beklenen kanunlarla ile ilgili açıklama yaparken gördük ki sağlık bakanlığı adeta ‘Doktor Bakanlığı’ olmuş durumdadır. Varsa yoksa hekimler için düzenleme derken bu ekibin ayrılmaz bir parçası ve olmazsa olmazları olan diğer tüm sağlık çalışanlarını yok hükmünde görmüştür.

Ayrıca bu durumdan mesleğini türlü zorluklarla ifa etmeye çalışan hekimlerimiz de rahatsızdır. Dr. Fahrettin Koca bir tabipler odası başkanı gibi değil bu ülkenin sağlık bakanı gibi hareket etmek zorundadır.”

Sağlık Bakanlığı tarafından yalnızca hekimlere verilen ve primi dahi devlet tarafından ödenen ‘tıbbi kötü uygulamaya ilişkin zorunlu mali sigortalılık’ adı altında yapılan mesleki sigortalanma hakkının hekim dışı sağlık personellere de tanınması gerekmektedir” şeklinde konuştu.