Hatay, Antakya, Defne, Samandağ, Arsuz Radyosu Dinle

İl Başkanı Parlar: Parti kapatmak çözüm değil…

Sosyal medya üzerinden yayın yapan Doğuş TV’de, “Siyaset Çemberi” programına konuk olan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Hatay İl Başkanı Hasan Ramiz Parlar, Hasim Ertürk’ün sorularını yanıtladı. HDP’nin kapatılması ile ilgili konuşan Başkan Parlar, parti kapatmanın çözüm olmadığını ifade ederek, partileri sadece halkın kapatabileceğini dile getirdi.

CHP’Lİ BAŞKAN PARLAR, “PARTİLER DEFALARCA KAPATILDI. HER SEFERİNDE BAKIN, GÜÇLENEREK GELDİ”


HDP’nin kapatılmasıyla ilgili, cezanın kişilere kesilmesi gerektiğini ifade eden CHP Hatay İl Başkanı Hasan Ramiz Parlar, “Sen bu toplumu HDP’ye neden mahkûm ettin? Daha önce bu partiler defalarca kapatıldı. Her seferinde bakın, güçlenerek geldi” dedi.


“7 MİLYON İNSANA TERÖRİST DİYEBİLİR MİSİN?”


HDP’yi kapatmanın 7 milyon insanı etkileyeceğine vurgu yapan İl Başkanı Parlar, “Bu konularda samimi olmamız lazım. Şöyle konuşursam sağ seçmen küser, böyle konuşursam İYİ Parti küser, öyle konuşursam solcular küser dememek lazım. Gerçek neyse, yapılması gereken neyse, Cumhuriyet Partisi’ne yakışan o’dur. Öyle yaptığınız zaman da inanın seçmen sizin hakkınızı verir. Şimdi, bir defa HDP 7 milyona yakın oy almış bir parti. 

HDP bu kadar oy alırsa, o zaman HDP dışındaki partilerdir kabahatli olan. Önce kabahati kendinde ara kardeşim.  Sen bu toplumu HDP’ye neden mahkum ettin? Bu insanlar HDP’ye neden gidiyorlar? 7 milyon insana terörist diyebilir misin? Bunun Dünya’ya nasıl izah edersin? Sen 7 milyon oy almış bir partiyi kapatırsan bunu Dünya’ya nasıl izah edersin? Bu çocuk oyuncağı değil” dedi.


“HER KAPATMA ONLARA YARIYOR”


HDP’nin daha önce de kapatıldığını ve her seferin daha güçlü geldiğine dikkat çeken Başkan Parlar, “Daha önce bu partiler defalarca kapatıldı. Her seferinde bakın, güçlenerek geldi. Her kapatma onlara yarıyor. Daha çok sahipleniliyorlar. Böyle bir tepki oluyor. Daha çok sahipleniliyorlar. Ne dediler en son anayasa değişikliğinde? Dediler ki, ‘Bundan sonra partileri kapatmayacağız. Partiyi değil de partiler içindeki şahısları cezalandıracağız.’ diyen kendileriydi. Varsa elinde belge, bu insanların içinde terör örgütüyle direkt temas kuran, ona destek veren kişileri tespit edebiliyorsan onları çek içeriden al, cezasını ver. Partiyi niye kapatıyorsun” ifadelerini kullandı.


“HALK BU PARTİYİ KAPATIR”


Partinin terör ile bağı belgelerle ispatlanırsa halkın partiyi kendisi kapatacağını ifade eden Parlar, “Bide bunları deşifre edersin. O 7 milyon insanın, 7 milyonu da terörist mi, mümkün mü? O insanlara da dersin ki, ‘Bakın kardeşim, bular terörle iç içe, kol kola.’ İspat edersin ama lafla değil; hukukla, belgeyle. O zaman bu partiyi yıpratırsın. Bu parti baraj aşamaz, bu parti milletvekili de çıkaramaz. Halk bu partiyi kapatır. Doğrusu budur” şeklinde konuştu.