Hatay, Antakya, Defne, Samandağ, Arsuz Radyosu Dinle

Hüzmeli; Adalet Nöbetini Devraldık…

Elektrik Mühendisleri Odası Hatay Şube Başkanı Cem Hüzmeli, “Adalet Nöbetini” oda olarak devraldıklarını söyledi.

Başkan Hüzmeli, şu ifedelere yer verdi;

“Ülke tarihimizin en kitlesel ve uzun süreli halk hareketlerinden biri olan Gezi Direnişi’ni organize ettikleri gerekçesiyle aralarında TMMOB Yönetim Kurulu Üyesi Mücella Yapıcı, Şehir Plancıları Odamızın İstanbul Şubesi’nin eski başkanı Tayfun Kahraman ve Mimarlar Odamızın Hukuk Müşaviri Can Atalay’ın da bulunduğu arkadaşlarımıza verilen cezalar, iktidarın toplumsal muhalefeti cezalandırma ve sindirme siyasetinin son adımı olmuştur.

Arkadaşlarımız ve Taksim Dayanışması nezdinde cezalandırmak istediği Gezi Direnişi olduğu kadar, parkına, şehrine, doğasına, tarihine sahip çıkan mühendis, mimar ve şehir plancılarının tümüdür. Siyasi iktidarın cezalandırmak istediği, mesleki bilgisini halktan yana kullanan kamucu mühendis, mimar, şehir plancılarının mücadelesidir; TMMOB ve bağlı odalarının onurlu mücadele geleneğidir.

Gezi davasında alınan bu hukuksuz karara ve tutuklamalara karşı

buy levitra uk online

, tüm Türkiye’de olduğu gibi Mimarlar Odası Hatay Şubesinin 29 Nisan 2022 tarihinde başlattığı Adalet Nöbetini, her hafta ayrı odalarımızda dönüşümlü olarak sürdürme kararı almıştık. Bu hafta Adalet Nöbetini Elektrik Mühendisleri Odası olarak biz devraldık. Önümüzdeki haftaki Adalet Nöbetini Makine Mühendisleri Odası devralacaktır.

TMMOB’ye bağlı meslek odaları olarak, daha önce olduğu gibi, bundan sonrada doğamıza, geleceğimize sahip çıkacağımızı, Gezinin tüm değerlerine, ülkemiz ve arkadaşlarımız için özgürlük, adalet ve eşitlik taleplerimizin takipçisi olacağımızı vurguluyor, Gezide kaybettiğimiz yurttaşlarımızı saygıyla anıyoruz” Şeklinde Konuştu.