Hatay, Antakya, Defne, Samandağ, Arsuz Radyosu Dinle

Herkes uyurken HBB’nin ilaçlama yapması takdir edildi…

Hatay Büyükşehir Belediyesi dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgınına karsı aldığı önlemlere hız kesmeden devam ediyor.

Koronavirüs salgının yayılmasını önlemek amacıyla her gün yüzlerce dezenfekte uygulaması gerçekleştiren Büyükşehir Belediyesi, kimsenin rahatsız olmaması ve etkilenmemesi amacıyla gece vakti Ayakkabıcılar Çarşısı ve Saray Caddesi’nde ilaçlama çalışmalarını periyodik olarak gerçekleştiriyor.

HBB yetkilileri, koronavirüse karşı ilaçlama çalışmalarının il genelinde devam ettiklerini bildirdi.

Hatay Büyükşehir Belediyesi, dünyada etkisini her geçen gün arttıran ve Türkiye’de de ilk vakası 11 Mart’ta görülen koronavirüs Covid-19’a karşı etkin bir şekilde mücadelesini sürdürüyor.

İlk vakanın görüldüğü tarihten bu güne kadar çalışmalarına Hatay’ın 15 ilçesinde titizlikle devam eden Hatay Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı, bir ay içerisinde 5 bin 662 noktada dezenfeksiyon çalışması gerçekleştirdi.

Bir ay içerisinde dezenfeksiyon çalışmalarının yapıldığı noktaları açıklayan Büyükşehir Belediyesi ekipleri; 1204 kamu kuruluşu, 707 askeriye ve emniyet noktası, 362 eğitim kurumu, 840 sağlık kurumu, 306 banka, ATM ve Ptt noktaları, 389 ibadethane, 975 eczane ve medikal satış noktaları ile 889 karantina ve risk bölgelerinde çalışmalarını gerçekleştirdiklerini açıkladı.
HBB yetkilileri, dezenfeksiyon çalışmalarının il genelinde devam edecekleri belirtti.